Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό το Cupra Formentor έπεσε στη χύτρα με τα αναβολικά!

Ελλάδα 22:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό το Cupra Formentor έπεσε στη χύτρα με τα αναβολικά!

ΝΕΑ

Αυτό το Cupra Formentor έπεσε στη χύτρα με τα αναβολικά!

ΝΕΑ

Το Cupra Formentor VZ5 2.5 TSI αποδίδει 390 ίππους. Για κάποιους αυτοί δεν είναι αρκετοί…

Advertisement
Advertisement

Συνεπώς, ο γερμανικός βελτιωτικός οίκος Manhart ανέλαβε να ικανοποιήσει την επιθυμία τους για να κάνουν το Cupra τους ακόμα πιο δυνατό, με καλύτερες επιδόσεις και με εμφάνιση που να ξεχωρίζει περισσότερο από το μοντέλο παραγωγής.

Θυμίζουμε ότι Formentor VZ5 2.5 TSI είναι μια συλλεκτική έκδοση του crossover μοντέλου η οποία θα κατασκευαστεί σε 7.000 μονάδες, όπως έχει ανακοινώσει η ισπανική εταιρεία.

Κάτω από το καπό του διαθέτει τον πεντακύλινδρο σε σειρά υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα του Ομίλου Volkswagen ο οποίος αποδίδει 390 ίππους/5.700-7.000 σ.α.λ. και μέγιστη ροπή 480 Nm/2.250-5.700 σ.α.λ.

Advertisement
Advertisement

Οι άνθρωποι της Manhart αναλαμβάνουν να αλλάξουν τον υπάρχοντα εναλλάκτη με έναν της «Wagner», το σύστημα εξαγωγής και το λογισμικό λειτουργίας του κινητήρα και το αποτέλεσμα είναι να αυξηθεί η μέγιστη ισχύς στους 490 ίππους (δηλαδή, 100 επιπλέον) και η μέγιστη ροπή στα 680 Nm (δηλαδή, 200 περισσότερα).

Επίσης, γίνονται αλλαγές στην ανάρτηση όπου τοποθετούνται χαμηλότερα σε ύψος ελατήρια από τα αντίστοιχα της κανονικής έκδοσης. Αυτά για το εμπρός μέρος είναι κατά 3,5 εκατοστά μικρότερα σε ύψος ενώ για πίσω κατά 3,0 εκατοστά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να διατίθεται το αυτοκίνητο με νέους τροχούς 9,0 ιντσών και ελαστικά τα οποία έχουν διάσταση 255/35-ΖR20.

Εκτός αυτών, στη Manhart αναλαμβάνουν να τοποθετήσουν και ένα νέο αεροδυναμικό πακέτο στο αμάξωμα αλλά και να κάνουν αλλαγές στην ταπετσαρία τού εσωτερικού, φυσικά με το ανάλογο κόστος.

Advertisement

Αναφορικά με αυτό, η εταιρεία ανακοινώνει ότι η τιμή πώλησης του βελτιωμένου Formentor στη Γερμανία ξεκινά από τα 71.950 ευρώ και αυξάνεται αναλόγως του τι επιπλέον θέλει να προσθέσει ο ιδιοκτήτης στο αυτοκίνητό του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Cupra Formentor VZ5
Έτσι θα είναι το νέο Cupra Tavascan (+video)
To μικρό ηλεκτρικό της Cupra θα λέγεται Raval (+video)

Advertisement