Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To μικρό ηλεκτρικό της Cupra θα λέγεται Raval (+video)

Ελλάδα 10:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To μικρό ηλεκτρικό της Cupra θα λέγεται Raval (+video)

ΝΕΑ

To μικρό ηλεκτρικό της Cupra θα λέγεται Raval (+video)

ΝΕΑ

Το πρωτότυπο της Cupra το οποίο παρουσιάστηκε εις διπλούν τα προηγούμενα δύο χρόνια απέκτησε την ουσιαστική ονομασία που θα έχει όταν θα εμφανιστεί επίσημα το 2025.

Advertisement
Advertisement

Το Σεπτέμβριο του 2021 η Cupra αποκάλυψε το Urban, ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο πρωτότυπο το οποίο εντυπωσίαζε με τη σχεδίαση του αμαξώματός του και τη μεγάλη αεροτομή στο πίσω μέρος αυτού, παραπέμποντας σε κάποιο αγωνιστικό.

Περίπου ένα  χρόνο αργότερα από τότε, πέρυσι τον Ιούνιο, η ισπανική εταιρεία παρουσίασε ξανά το πρωτότυπο αλλά αυτή τη φορά σε μια εκδοχή του η οποία προμήνυε ένα νέο μοντέλο της, ικανό να μπει σε διαδικασία παραγωγής.

Αυτό θα γίνει όπως έχει προγραμματιστεί και η επίσημη ένταξη του νέου αυτοκινήτου στην γκάμα της εταιρείας θα γίνει το 2025 και θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Martorell. Τα στοιχεία επιβεβαίωσε ο Wayne Griffiths, Διευθύνων Σύμβουλος της Seat και της Cupra. Μιλώντας στον αυστραλιανό Τύπο, το κορυφαίο στέλεχος ανακοίνωσε και την ονομασία που θα έχει.

Advertisement
Advertisement

Όπως είπε, το νέο μοντέλο θα ονομαστεί Raval, επωνυμία που προέρχεται από τη συνοικία El Raval στο κέντρο της Βαρκελώνης και κάνει σαφή και τον αστικό χαρακτήρα του.

Προς το παρόν, δεν έχουν γίνει τεχνικές γνωστές λεπτομέρειες για το αυτοκίνητο παραγωγής. Ωστόσο, θα βασίζεται στην πλατφόρμα «MEB Small», την εκδοχή της «MEB» η οποία προορίζεται για τα σχετικά μικρών διαστάσεων νέα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα του Ομίλου Volkswagen (στον οποίον ανήκει και η Cupra, ως γνωστόν).

Advertisement

Σε αυτή θα βασίζονται και τα Volkswagen ID. 1 και ID. 2all τα οποία θα παρουσιαστούν τα προσεχή χρόνια. Λόγω χρησιμοποίησης της «MEB Small»  το Cupra Raval θα είναι εμπροστοκίνητο, όπως άλλωστε και τα γερμανικά μοντέλα.

Advertisement

Στο άμεσο μέλλον θα μάθουμε στοιχεία για το νέο μοντέλο της ισπανικής εταιρείας. Θυμίζουμε ότι το πρωτότυπο Urban, στη δεύτερη μορφή του, διέθετε ηλεκτροκινητήρα μέγιστης ισχύος 226 ίππων και μπαταρίες οι οποίες μπορούν να του παρέχουν μέγιστη θεωρητική αυτονομία έως 440 χλμ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αποκλειστικό: Αυτό είναι το Cupra Urban Rebel
H Cupra ετοιμάζεται για ακόμα μεγαλύτερα ηλεκτρικά
Ποια μάρκα εκτοξεύθηκε το 2022;