Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Manhart M8 Competition με 823 ίππους (+video)

Ελλάδα 19:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Manhart M8 Competition με 823 ίππους (+video)

ΝΕΑ

Manhart M8 Competition με 823 ίππους (+video)

ΝΕΑ

Ο κινητήρας της BMW με την μεγαλύτερη ισχύ είναι αυτός της M5 CS, ο οποίος είναι V8 με διπλό turbo και αποδίδει 625 ίππους. Τον ίδιο κινητήρα χρησιμοποιεί και η M8 Competition, την βελτίωσε η Manhart για να δημιουργήσουν την υπερβολική MH8 800.

Advertisement
Advertisement

Η BMW M8 Competition, παίρνει ένα… μπλε χάπι από το Manhart και φτάνει τους 823 ίππους.

 

Όπως είναι φυσικό για να φτάσει σε αυτή την δύναμη, η Manhart, ξεκινά με τον κινητήρα S63B44 στον οποίο κάνει πολλές τροποποιήσεις. Σε αυτές περιλαμβάνονται τα δύο turbo, η αναβάθμιση του intercooler, ενώ αλλάζει η εισαγωγή αέρα με μία μονάδα από ανθρακονήματα, που επιτρέπει καλύτερη ροή.

Advertisement
Advertisement

Η μεγαλύτερη ισχύς απαιτεί επίσης την ταχύτερη απομάκρυνση των καυσαερίων από τον κινητήρα, έτσι η Manhart εγκαθιστά το δικό της σύστημα εξατμίσεων από ανοξείδωτο χάλυβα, το οποίο ολοκληρώνεται με τέσσερις σωλήνες εξάτμισης που έχουν διάμετρο 4 ίντσες ο καθένας και τελικά από carbon. Έτσι προκύπτουν οι 823 ίπποι και τα 1.050 Nm ροπής. Μάλιστα η αύξηση της ροπής μπορεί να είναι πιο εντυπωσιακή από την ιπποδύναμη.

Φυσικά, η οδική συμπεριφορά με τόση δύναμη απαιτεί και αυτή μια πιο εξελιγμένη προσέγγιση, για τον λόγο αυτό, η Manhart, ασχολείται επίσης με την ανάρτηση, αλλάζοντας τα αμορτισέρ/ελατήρια με ρυθμιζόμενα KW. Στη συνέχεια, αλλάζουν τους τροχούς με τους δικούς τους (Spider) 21 ιντσών και ελαστικά 275 εμπρός και 295 πίσω.

Advertisement

Αυτό είναι ένα σοβαρό πακέτο. Αναβαθμίζει όλα τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά απόδοσης του αρχικού αυτοκινήτου, αλλά η βελτίωση δεν τελειώνει εκεί. Η Manhart θα σας προτείνει ένα πλήρες πακέτο από αεροδυναμικά βοηθήματα και αεραγωγούς από ανθρακόνημα.

Advertisement

Αυτές οι λεπτομέρειες θα αποτρέψουν το μπέρδεμα της Manhart MH800 με μια κανονική M8 . Δεν γνωρίζουμε την τιμή της, αλλά η εταιρία πρόκειται να κατασκευάσει μόνο 10 κομμάτια της MH8 800.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μία BMW M2 Competition με άγριες διαθέσεις
Εντυπωσιακή πρόταση της Manhart για την BMW X5 M Competition
Η BMW X7 της Manhart αποδίδει 650 ίππους

Advertisement