Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έτσι θα είναι το νέο Cupra Tavascan (+video)

Ελλάδα 0:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έτσι θα είναι το νέο Cupra Tavascan (+video)

ΝΕΑ

Έτσι θα είναι το νέο Cupra Tavascan (+video)

ΝΕΑ

Η Cupra, έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο στο οποίο εμφανίζεται στην κανονική μορφή του το Tavascan, το νέο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της.

Advertisement
Advertisement

Το Tavascan το γνωρίσαμε ως πρωτότυπο πριν από περίπου τέσσερα χρόνια. Το 2021, τα στελέχη τής Cupra ανακοίνωσαν ότι θα μπει σε διαδικασία παραγωγής και εφέτος θα γίνει η επίσημη παρουσίασή του.

Η εταιρεία έχει ξεκινήσει συνεργασία με τη γνωστή στις νεαρές ηλικίες τραγουδίστρια Rosalia, έχοντάς την ως «πρέσβειρά» της. Έτσι, δημιούργησε ένα σύντομο βίντεο, στη λογική τού βιντεοκλίπ, στο οποίο εμφανίζεται το νέο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της στην τελική μορφή του.

Αυτό θα μπορούσε να θεωρηθεί και ως τηλεοπτικό διαφημιστικό μήνυμα για το νέο μοντέλο, στο οποίο μπορούμε να διακρίνουμε τόσο από το εμπρός και το πλάι όσο και από το πίσω μέρος του.

Advertisement
Advertisement

Μπορούμε να διακρίνουμε ότι διατηρήθηκε η γενική σχεδιαστική φιλοσοφία του πρωτότυπου αλλά έχουν αλλάξει τα φώτα εμπρός και πίσω και πλέον είναι μεγαλύτερα σε διαστάσεις, συγκριτικά.

Το ίδιο ισχύει και για τη μάσκα και τους προφυλακτήρες τα οποία έχουν προσαρμοστεί κατάλληλα για να πληρούν τις νόρμες ασφαλείας και την παραγωγική διαδικασία. Πάντως, στο πίσω μέρος έχει διατηρηθεί ο διαμορφωμένος αεροδυναμικός διαχύτης.

Advertisement

Προς το παρόν δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για την ισχύ και τις μπαταρίες τού Tavascan. Καθώς βασίζεται στην πλατφόρμα «MEB» του Ομίλου Volkswagen πιθανόν οι τελευταίες να είναι αυτές με ενεργειακή χωρητικότητα 77 kWh και να δίνουν μέγιστη θεωρητική αυτονομία 490 χλμ. Τέλος, η μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύς των δύο ηλεκτροκινητήρων του πιθανόν να φτάνει τους 299 ίππους.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Cupra ετοιμάζεται για ακόμα μεγαλύτερα ηλεκτρικά
CUPRA: Αντίστροφη μέτρηση για το Tavascan
CUPRA Tavascan Extreme E: Το μέλλον είναι ηλεκτρικό και… αγωνιστικό