Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το νέο baby-Jeep θα είναι ηλεκτρικό

Ελλάδα 15:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το νέο baby-Jeep θα είναι ηλεκτρικό

ΝΕΑ

Το νέο baby-Jeep θα είναι ηλεκτρικό

ΝΕΑ

To νέο μοντέλο της Jeep θα βρίσκεται στην βάση της γκάμας, θα τοποθετείται κάτω από το Renegade και θα είναι πλήρως ηλεκτρικό. Λανσάρισμα το 2025.

Advertisement
Advertisement

Προς το παρόν η είδηση δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα, αλλά υπάρχουν διάφορες ενδείξεις γύρω από την παραγωγή ενός μικρού Jeep που θα διευρύνει την γκάμα της μάρκας προς τα κάτω και θα έχει μια life-style προσέγγιση.

Άλλωστε, το ίδιο το αφεντικό της μάρκας, Christian Meunier, ανακοίνωσε στην διάρκεια της εκδήλωσης για την 80η επέτειο της Jeep πως στόχος είναι να υπάρχει τουλάχιστον ένα EV σε κάθε κατηγορία. Γιατί όχι και σε μια νέα, μικρότερη;

Advertisement
Advertisement

Και ενώ το Wagoneer θα αποτελέσει το ταβάνι της γκάμας, στην βάση θα συμβεί το αντίθετο, αφού στην Jeep θεωρούν πως υπάρχει χώρος για ένα μικρότερο -από το Renegade- μοντέλο. Που φυσικά θα είναι ηλεκτρικό.

Αυτή η προοπτική υπήρχε και παλιότερα και τώρα έχει ακόμη περισσότερο νόημα αφού ένα μικρό ηλεκτρικό SUV με αστικό χαρακτήρα θα βάλει την μάρκα σε μια νέα κατηγορία διεκδικώντας ένα νέο προφίλ αγοραστών με νεαρή ηλικία, ευαισθητοποιημένο στην κλιματική αλλαγή και παράλληλα απαιτητικό στις lifestyle πεποιθήσεις του.

Advertisement

Έτσι και αλλιώς η φόρμουλα είναι έτοιμη και το νέο baby-Jeep θα μπορούσε να βασιστεί στη νέα μικρή πλατφόρμα STLA-small που επιτρέπει την τοποθέτηση μπαταρίας από 37 kWh έως 82 kWh με αυτονομία έως 500 χιλιόμετρα. Παράλληλα, θα μπορεί να υπάρχει και τετρακίνηση με την τοποθέτηση δύο ηλεκτρικών μοτέρ.

Λιγότερες πιθανότητες συγκεντρώνει η περίπτωση να χρησιμοποιηθεί μια εξελιγμένη εκδοχή της πλατφόρμας e-CMP (που κινεί τα Opel Mokka-e, Peugeot e-2008 κ.α.), δίχως όμως να αποκλείεται και αυτό το σενάριο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Jeep Compass 4xe 240 PS
Έρχεται το plug-in υβριδικό Jeep Grand Cherokee
Οδηγούμε τα Jeep Wrangler 4xe Plug-In Hybrid 4WD – Rubicon στις Άλπεις