Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Toyota: Ετοιμάζει το νέο MR2;

Ελλάδα 16:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Toyota: Ετοιμάζει το νέο MR2;

ΝΕΑ

Toyota: Ετοιμάζει το νέο MR2;

ΝΕΑ

Δημοσιεύματα από τη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου αναφέρουν ότι η Toyota ετοιμάζει ένα κεντρομήχανο σπορ μοντέλο, από κοινού με τις Suzuki και Daihatsu.

Advertisement
Advertisement

Η Toyota εργάζεται πάνω στην εξέλιξη ενός κεντρομήχανου sports car, σύμφωνα με ιαπωνικά δημοσιεύματα, τα οποία κάνουν λόγο για λανσάρισμα του μοντέλου εντός του 2025.

Μολονότι δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση από τους ανθρώπους της ιαπωνικής εταιρείας, φημολογείται ότι το διθέσιο σπορ αυτοκίνητο θα είναι ο διάδοχος του MR2 και θα αποτελεί προϊόν συνεργασίας της Toyota με τις Suzuki και Daihatsu.

Μην ξεχνάμε ότι το 2019 οι Suzuki και Toyota ενδυνάμωσαν τους δεσμούς τους, κάνοντας χρήση κοινών τεχνολογιών, ενώ έχουν λανσάρει και αρκετά κοινά μοντέλα όπως είναι τα RAV4/Across και τα Corolla Touring/Swace.

Advertisement
Advertisement

Δεσμοί «αίματος» ενώνουν την Toyota και με την Daihatsu, με τις απαρχές της συνεργασίας να εντοπίζονται στο μακρινό 1967. Στα τέλη του ’90 η Toyota απέκτησε πλειοψηφικό μερίδιο στην Daihatsu και το 2016 προχώρησε στην εξαγορά και των υπόλοιπων μετοχών, μετατρέποντας πλήρως την Daihatsu σε θυγατρική της.

Εφόσον επιβεβαιωθούν τα ιαπωνικά δημοσιεύματα, θεωρείται βέβαιο ότι το νέο κεντρομήχανο sports car θα βασίζεται σε μια ολοκαίνουρια πλατφόρμα, δίχως να είναι γνωστές περαιτέρω λεπτομέρειες.

Advertisement

Μην ξεχνάμε τέλος ότι μετά την ανάληψη των ηνίων της Toyota από τον Akio Toyoda, η εταιρεία έχει αρχίσει να προσδίδει σπορ χρώμα στην γκάμα της, με μοντέλα όπως τα GT86, GR Yaris και την επερχόμενη GR Corolla.

Advertisement

Λάδι στη φωτιά των σεναρίων έριξε και μια φρέσκια φωτογραφία της εταιρείας, στο πλαίσιο της επίσημης ανακοίνωσης 30 νέων ηλεκτρικών έως το 2030. Ανάμεσα στα 16 πρωτότυπα φιγουράριζε ένα κίτρινο διθέσιο με targa οροφή, το οποίο δεν αποκλείεται να προλογίζει το νέο… ηλεκτρικό MR2.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Απίστευτο αλλά η Toyota καταφεύγει στους Κινέζους για τα νέα της ηλεκτρικά
Η Toyota MC ετοιμάζει πλειάδα ηλεκτρικών μοντέλων!
Tο αφεντικό της Toyota δεν χάνει ευκαιρία για «κάψιμο» (+video)

Advertisement