Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτή είναι η πιο ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια της Alfa Romeo 33 Stradale

Ελλάδα 2:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτή είναι η πιο ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια της Alfa Romeo 33 Stradale

ΝΕΑ

Αυτή είναι η πιο ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια της Alfa Romeo 33 Stradale

ΝΕΑ

Η καινούργια Alfa Romeo 33 Stradale έγινε ανάρπαστη από πριν ακόμα μπει σε διαδικασία παραγωγής και είναι ήδη συλλεκτική. Ας δούμε τι κοινό έχει με ένα άλλο μοντέλο της εταιρείας.

Advertisement
Advertisement

Η Alfa Romeo παρουσίασε το 1967 την 33 Stradale η οποία είναι ένα από τα ωραιότερα αυτοκίνητα όλων των εποχών. Στις ημέρες μας, με τη σιγουριά που απορρέει από την ένταξη της εταιρείας στον Όμιλο Stellantis, τα στελέχη της αποφάσισαν να επαναλάβουν το εγχείρημα.

Τουλάχιστον για τους Μεσόγειους, η Alfa Romeo αντιστοιχεί σε συναίσθημα, πολύ έντονο συναίσθημα. Στις παλιότερες εποχές ένα μοντέλο της σήμαινε, επίσης, επιδόσεις σε συνδυασμό με πολυτέλεια, όταν οι Γερμανοί μάθαιναν πώς να τα κάνουν το ίδιο.

Πέρυσι (2022), η ιταλική εταιρεία ανακοίνωσε την πρόθεσή της να δημιουργήσει τη σύγχρονη 33 Stradale ως φόρο τιμής στο μοναδικό μοντέλο της.

Advertisement
Advertisement

Θα ήταν ένα supercar το οποίο θα έμοιαζε πολύ με το αρχέτυπο, θα δημιουργούσε έντονα συναισθήματα (ξανά) και θα ήταν για λίγους. Μόνο για τριάντα τρεις, συγκεκριμένα.

Η τιμή αγοράς της ορίστηκε στα 3.000.000 ευρώ, ένας παράγοντας που δεν ήταν θέμα για όσους έσπευσαν να την αποκτήσουν. Βέβαια, πρόλαβαν να το πράξουν οι πιο γρήγοροι…

Advertisement

Η Alfa Romeo παρουσίασε την καινούργια 33 Stradale στα τέλη Αυγούστου (τρέχοντος έτους) περισσότερο για να ενημερωθεί γι’ αυτήν ο παγκόσμιος αυτοκινητικός Τύπος -αλλά και οι ιδιοκτήτες της- παρά ως μια κίνηση για να βρει αγοραστές. Αυτοί, ενδεχομένως θα προκύψουν από μελλοντικές συμφωνίες μεταξύ ιδιωτών ή μέσω δημοπρασιών.

Advertisement

Οι σχεδιαστές της Alfa Romeo δεν εμπνεύστηκαν μόνο από το αρχικό μοντέλο αλλά και από άλλα πιο.. ταπεινά στην ιστορία της εταιρείας. Ένα από αυτά είναι η 75, η οποία παρουσιάστηκε το 1985, στην επέτειο συμπλήρωσης 75 ετών από την ίδρυση της εταιρείας.

Το συγκεκριμένο μοντέλο είχε τους διακόπτες για τον χειρισμό των ηλεκτρικών παραθύρων τοποθετημένους στην οροφή του οχήματος, κοντά στην εμπρός πλαφονιέρα.

Advertisement

Αυτό το παράδειγμα θέλησαν να εφαρμόσουν και στην καινούργια 33 Stradale οι σχεδιαστές της, κάτι που πήρε έγκριση. Έτσι και το νέο μοντέλο της Alfa Romeo διαθέτει πολλούς φυσικούς διακόπτες ψηλά, πέραν αυτών που υπάρχουν στη βάση της κονσόλας, μεταξύ των δύο επιβατών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Αυτή είναι η «θεά» Alfa Romeo 33 Stradale (+video)
Η εντυπωσιακή Alfa Romeo 33 Stradale έγινε 55 ετών
Ο θεϊκός ήχος της εξωτικής Alfa Romeo 33 Stradale (HD Video)