Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

50ά γενέθλια για την Alfa Romeo 33 Stradale

Ελλάδα 14:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

50ά γενέθλια για την Alfa Romeo 33 Stradale

ΝΕΑ

50ά γενέθλια για την Alfa Romeo 33 Stradale

ΝΕΑ

Το θρυλικό μοντέλο της Alfa Romeo, η εμβληματική 33 Stradale, το απόλυτο μείγμα τεχνολογίας αιχμής και μοναδικού στυλ εμπνευσμένα από τους αγώνες, γίνεται 50 χρονών. Ευκαιρίας δοθείσης, η ιταλική φίρμα το γιορτάζει προσδίδοντας ένα επετειακό χαρακτήρα.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr) 

Το μοντέλο-μύθος παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στις 31 Αυγούστου 1967, την παραμονή του ιταλικού GP της Formula 1 στην πίστα της Μόντσα, και αποτέλεσε έκτοτε την ιδανική έκφραση σύνδεσης του αγωνιστικού κόσμου με τα αυτοκίνητα δρόμου. Μια σύνδεση που επιβεβαιώνεται από την τοποθέτηση του συμβόλου “Quadrifoglio”, του περίφημου τετράφυλλου τριφυλλιού που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από τον Ugo Sivocci το 1923. Από τη δεκαετία του 1960 αποτελεί το επίσημο σύμβολο των αυτοκινήτων Alfa Romeo με τις καλύτερες σπορ επιδόσεις.

Η διαχρονική ομορφιά της 33 Stradale, δια χειρός Franco Scaglione, και η τεχνολογία δανεισμένη κατευθείαν από την Tipo 33, καθιστούν το μοντέλο ένα από τα πλέον αντιπροσωπευτικά της Alfa Romeo και το κορυφαίο μέλος μιας οικογένειας αυτοκινήτων, γεννημένων για νίκες.

Advertisement
Advertisement

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, και το αντίστοιχο “Project 33”, που οδήγησαν την Alfa Romeo σε μια σειρά εκπληκτικών επιτυχιών, είναι τα τιμώμενα πρόσωπα σε μια ειδικά διαμορφωμένη έκθεση που έχει στηθεί στο Ιστορικό Μουσείο της Alfa Romeo, στην περιοχή Αρέζε στο Μιλάνο. Η έκθεση βασίζεται στη λογική της ιστορικής αναδρομής “33 Σταθμών” που αναφέρονται στους κορυφαίους πρωταγωνιστές και τις επιτυχίες τους.

Το πρωτότυπο 33 Stradale, το κεντρικό πρόσωπο της συγκεκριμένης έκθεσης, βρίσκεται σε μόνιμη περίοπτη θέση στο Μουσείο, ακριβώς μπροστά από την τεράστια φωτεινή οθόνη που απεικονίζει το DNA της Alfa Romeo. Η 33 Stradale είναι το μοντέλο που εξακολουθεί να αποτελεί αντικείμενο θαυμασμού ακόμα και σήμερα καθώς είναι η επιτομή εκλεπτυσμένων μηχανολογικών και στυλιστικών χαρακτηριστικών. Γεγονός που ενσαρκώνεται σε μια από τις αγαπημένες εκφράσεις της μάρκας: “Η απαραίτητη ομορφιά”.

Άλλοι πρωταγωνιστές της έκθεσης είναι πέντε από τα έξι concept cars που συνδέονται με το πλαίσιο 33, και δημιουργήθηκαν από μεγάλα ονόματα στον χώρο του αυτοκινητιστικού σχεδιασμού: Carabo, Iguana, 33/2 Speciale, Cuneo και Navajo. Ακολούθησαν τα υπερτροφοδοτούμενα αγωνιστικά αυτοκίνητα 33/2 Daytona, 33/3, 33 TT12 και 33 SC12. Και πολλά ακόμα κεφάλαια μιας ιστορίας με διαρκή επιρροή στην παραγωγή της Alfa Romeo, από το 1967 μέχρι σήμερα.

Advertisement

Η έκθεση που επιμελήθηκε από το Ιστορικό Μουσείο στο Αρέζε έχει τίτλο “33: La bellezza necessaria” (33: Η Απαραίτητη Ομορφιά) και θα είναι ανοιχτή για το κοινό που επισκέπτεται το Μουσείο από τις 31 Αυγούστου.

Είναι η πρώτη από μια σειρά εκδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί στο Μουσείο για τη μάρκα της Alfa Romeo και την Κληρονομιά της FCA, η οποία είναι αφιερωμένη στα 50 χρόνια της 33 Stradale. Τέτοιες ενέργειες αναδεικνύουν τη σύνδεση που υπάρχει ανάμεσα στην ιστορία, μια απίστευτη πηγή έμπνευσης για τη δημιουργία νέων μοντέλων, και το μέλλον.

Advertisement