Live Κίνηση
Περισσότερα
ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Αποκλειστικό: Έτσι θα είναι οι νέες Mercedes-AMG C 43 & C 63

Ελλάδα 5:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκλειστικό: Έτσι θα είναι οι νέες Mercedes-AMG C 43 & C 63

ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Αποκλειστικό: Έτσι θα είναι οι νέες Mercedes-AMG C 43 & C 63

ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Αμφότερα τα μοντέλα θα διατίθενται σε δύο εκδόσεις αμαξώματος, και θα αγκαλιάζουν την υβριδική τεχνολογία.

Advertisement
Advertisement

Μετά την αποκάλυψη της ολοκαίνουριας Mercedes C-Class, σειρά παίρνουν οι… AMG εκδοχές της. Πρόκειται για την πρακτική, αλλά ισχυρή ΑΜG C43, καθώς και για την ακόμα πιο «καυτή» AMG C63. Αμφότερα τα μοντέλα θα προσφέρονται σε εκδόσεις σεντάν και βάγκον.

Ο «κατάσκοπός» μας εξασφάλισε μια ψηφιακά επεξεργασμένη φωτογραφία, προσφέροντάς μας μια γεύση για την εξωτερική εμφάνιση των μοντέλων. Συγκριτικά με τη νέα, «απλή» C-Class, στο μπροστινό μέρος των AMG εκδόσεων συναντάμε τη γνώριμη, επιθετική μάσκα της εταιρείας, ενώ αντίστοιχης φιλοσοφίας είναι και ο προφυλακτήρας.

Πιο σπορτίφ «λουκ» θα υιοθετεί και το πίσω μέρος, με έναν επιβλητικό διαχύτη, τύπου AMG προφυλακτήρα και τετραπλή απόληξη της εξάτμισης, ενώ στο προφίλ θα δεσπόζουν πιο «επιθετικές» ζάντες (5 ακτινών) και πλαϊνές ποδιές.

Advertisement
Advertisement

Εικόνα για τον διάκοσμο της καμπίνας δεν έχουμε, αλλά, όπως είναι προφανές, θα είναι ίδιος με εκείνον της νέας C-Class, με τη μόνη διαφορά πως θα υπάρχουν και κάποια στιλιστικά στοιχεία με σπορτίφ ύφος. Αναλυτικότερα, φαίνεται πως θα ενσωματώνεται ένας πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων 11,9”, ενώ η κάθετα τοποθετημένη οθόνη του συστήματος πολυμέσων θα έχει διάμετρο 12”. Παράλληλα, θα ενσωματωθούν σπορ καθίσματα, τιμόνι AMG και ανάλογης φιλοσοφίας λεπτομέρειες στον διάκοσμο.

mercedes-amg c63 render

H “απλή” Mercedes C-Class με το πακέτο AMG Line

Μείωση των κυλίνδρων – προσθήκη υβριδικής τεχνολογίας

Δημοσιεύματα αναφέρουν πως κάτω από το καπό της AMG C43 θα εδρεύει ένας 2λιτρος τετρακύλινδρος κινητήρας, ο οποίος θα πλαισιώνεται από  ήπια υβριδική τεχνολογία. Το κινητήριο σύνολο θα παράγει 420 άλογα και 500 Nm ροπής.

Advertisement

Ο ίδιος κινητήρας θα ενσωματώνεται και στην ισχυρότερη AMG C63, με τη διαφορά πως θα υπάρχει και ένας ηλεκτροκινητήρας των 200 ίππων –τοποθετημένος στον πίσω άξονα. Συνδυαστικά θα παράγονται 550 ίπποι και τα 800 Nm ροπής. Περί επιδόσεων, το 0-100 χλμ./ώρα θα απαιτεί γύρω στα 3,5 sec, ενώ η ηλεκτρική αυτονομία θα είναι έως 65 χλμ.

Το λανσάρισμα των δύο μοντέλων είναι προγραμματισμένο για το 2022, με την AMG C43 να προηγείται της C63.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Περισσότερες υπηρεσίες για τα Mercedes-Benz & smart EQ
Έσπασε… ταμεία η Ελληνική Mercedes-AMG SL 73
Mercedes EQE: Αδειάζει η κλεψύδρα για την αποκάλυψή της

 

 

Advertisement