Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τη νέα Mercedes C-Class

Ελλάδα 14:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τη νέα Mercedes C-Class

ΝΕΑ

10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τη νέα Mercedes C-Class

ΝΕΑ

Η Mercedes παρουσίασε τη νέα γενιά της C-Class, η οποία προβάλλει αναβαθμισμένη σε όλους τους τομείς. Τι θα έπρεπε να γνωρίζεις;

Advertisement
Advertisement

Πιο ολοκληρωμένη από ποτέ προβάλλει η νέα γενιά της Mercedes C-Class, η οποία αποκαλύφτηκε πριν από λίγα 24ωρα και “σερβίρει” ακόμα πιο εκλεπτυσμένη εμφάνιση, νέες προηγμένες τεχνολογίες και εξηλεκτρισμένα κινητήρια σύνολα σε -αμφότερες τις εκδόσεις αμαξώματος (σεντάν και στέισον βάγκον).

Προκειμένου να συστηθούμε καλύτερα με τη νέα γενιά του μοντέλου, παρουσιάζουμε δέκα (10) βασικές πληροφορίες, τις οποίες πρέπει να γνωρίζουμε.

Πρωταθλήτρια στις πωλήσεις

Advertisement
Advertisement

Την τελευταία δεκαετία, η C-Class αποτελεί το κορυφαίο σε πωλήσεις μοντέλο της Mercedes. Από το λανσάρισμα της απερχόμενης γενιάς (2014) έχουν παραχθεί περισσότερες από 2,5 εκατ. μονάδες, ενώ από το 1982 τα παραχθέντα αντίτυπα ξεπερνούν τα 10,5 εκατ.

Πιο άνετες μετακινήσεις

Σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, οι επιβάτες των μπροστινών και πίσω θέσεων της νέας C-Class «απολαμβάνουν» περισσότερο χώρο για τους αγκώνες τους, μιας και το πλάτος έχει αυξηθεί κατά 22 mm και 15 mm αντίστοιχα. Το εσωτερικό ύψος στον χώρο πίσω επιβατών έχει αυξηθεί κατά 13 mm (στην Estate: 11 mm), ενώ ο χώρος για τα γόνατα είναι μεγαλύτερος έως και 35 mm.

Advertisement

Ψηφιοποίηση και υψηλή ποιότητα

Advertisement

Ο ψηφιακός κόσμος είναι πλήρως βελτιωμένος, καθώς στο κέντρο του ταμπλό έχει προστεθεί μια ψηφιακή οθόνη με διαγώνιο 10,25” (προαιρετικά 12,5) ενώ πίσω από το τιμόνι συναντάμε έναν ψηφιακός πίνακας οργάνων των 9,5 ιντσών. Πρόκειται για στοιχεία με… άρωμα S-Class.

Έλεγχος οικιακών συσκευών μέσω του αυτοκινήτου

Μέσω της φωνητικής υποβοήθησης «Hey Mercedes» της 2ης γενιάς του MBUX, και της λειτουργίας “Smart Home” ο οδηγός μπορεί να «συνδέσει» το όχημα με το αυτοκίνητο και να ελέγξει τις οικιακές συσκευές εξ αποστάσεως.

Advertisement

Προβολείς Digital Light με τη βοήθεια 1,3 εκατομμυρίων μικρο-κατόπτρων

Σε κάθε προβολέα Digital Light το φως κατευθύνεται με τη βοήθεια 1,3 εκατομμυρίων μικρο-κατόπτρων, μ’ αποτέλεσμα η ανάλυση να υπερβαίνει τα 2,6 εκατ. pixel ανά όχημα. Προαιρετικά ενσωματώνεται «λειτουργία» προβολής μέσω της οποίας προβάλλονται στο οδόστρωμα σύμβολα, εικόνες και βοηθητικές γραμμές.

Μειωμένος κύκλος στροφής

Πλέον αντιστοιχεί σε λιγότερο από 11 μέτρα (-40 εκατ. συγκριτικά με την προηγούμενη), χάρη στο σύστημα διεύθυνσης στον πίσω άξονα. Η γωνία διεύθυνσης στον πίσω άξονα είναι 2,5 μοίρες.

Ήπια υβριδικός βενζινοκινητήρας

Πρεμιέρα στη C-Class κάνει και ο τετρακύλινδρος βενζινοκινητήρας με μίζα-δυναμό δεύτερης γενιάς, ο οποίος παράγει επιπλέον 15 kW και 200 Nm ροπής. Επιπλέον είναι και αποδοτικός χάρη την ανάκτηση ενέργειας και τη δυνατότητα κύλισης, ενώ ο κινητήρας είναι απενεργοποιημένος.

Ο πρώτος πετρελαιοκινητήρας με ενσωματωμένη μίζα-δυναμό

Για την αποδοτικότητα του ξεχωρίζει και ο νέος πετρελαιοκινητήρας, ο οποίος, επίσης ενσωματώνει μίζα-δυναμό δεύτερης γενιάς (ISG) και 48βολτη μπαταρία. Το σύστημα συμβάλλει στην εξοικονόμηση ενέργειας αλλά και την υποβοήθηση του κινητήρα κατά την επιτάχυνση.

Plugin υβριδική τεχνολογία με 100 χλμ. «ηλεκτρικής αυτονομίας»

Λίγο μετά το λανσάρισμα των εκδόσεων βενζίνης και ντιζελ θα ακολουθήσει και μια plug-in υβριδική έκδοση με μπαταρία χωρητικότητας 25,4 kWh που θα χαρίζει 100 χλμ. ηλεκτρικής αυτονομίας.

Over-the-air ενημερώσεις

Το αυτοκίνητο είναι πάντα ενημερωμένο χάρη στη λειτουργία OTA ενημερώσεων (over-the-air), η οποία καθιστά δυνατή την εγκατάσταση νέων λειτουργιών που δεν έχουν εφευρεθεί ακόμη σε αυτοκίνητα που έχουν ήδη πωληθεί.

Διαβάστε επίσης:
Νέες επιλογές για την ηλεκτρική Mercedes EQC
Με δίλιτρους κινητήρες η νέα Mercedes-Benz SL
Η βελτιωμένη Mercedes-Benz X-Class της Chelsea Truck Company