Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Mercedes EQE: Αδειάζει η κλεψύδρα για την αποκάλυψή της

Ελλάδα 9:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mercedes EQE: Αδειάζει η κλεψύδρα για την αποκάλυψή της

ΝΕΑ

Mercedes EQE: Αδειάζει η κλεψύδρα για την αποκάλυψή της

ΝΕΑ

Με ακατάπαυστους ρυθμούς διευρύνει η Mercedes την γκάμα ηλεκτρικών μοντέλων της, στην οποία θα προστεθεί και η EQE.

Advertisement
Advertisement

Ηλεκτρικός… παροξυσμός επικρατεί στις τάξεις της Mercedes η οποία προχωρά στη συνεχή διεύρυνση της οικογένειας των “EQ” μοντέλων της.

Μετά, λοιπόν, τις EQC και EQA, οι οποίες έχουν εκκινήσει την εμπορική τους πορεία στη χώρα μας, η εταιρεία από τη Στουτγάρδη επικεντρώνεται στα μοντέλα που αναμένεται να παρουσιαστούν στο εγγύς μέλλον.

Ένα από τα μοντέλα που συγκεντρώνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι η επερχόμενη EQE, η οποία, όπως δήλωσε -μιλώντας στο Automotive News- ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Ola Kallenius, θα παρουσιαστεί τον επόμενο Σεπτέμβριο στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου και Ηλεκτροκίνησης, IAA, του Μονάχου.

Advertisement
Advertisement

Η EQE αποτελεί ένα σεντάν μοντέλο που, σύμφωνα με πληροφορίες, θα φέρει μικρότερες διαστάσεις από την E-Class, ωστόσο, δεν θα έχει να ζηλέψει σε τίποτα τους χώρους της S-Class.

Η EQΕ θα βασίζεται στην ίδια αρχιτεκτονική (EVA) με την επίσης πολυαναμενόμενη EQS, θα είναι τετρακίνητη, ενώ θα ενσωματώνει από έναν ηλεκτροκινητήρα σε κάθε άξονα. Η συνολική ισχύς αναμένεται να αντιστοιχεί σε 402 ίππους, ενώ η αυτονομία θα αγγίζει τα 600 χλμ.

Το επερχόμενο ηλεκτρικό σεντάν φαίνεται πως θα παραχθεί στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στη Βρέμη, ενώ σημαντικό κομμάτι της παραγωγής αναμένεται να αναλάβουν και οι Κινέζοι.

Advertisement

Αναφορικά, τέλος, με το λανσάρισμα της EQΕ, αυτό φαίνεται πως είναι προγραμματισμένο για το 2022.

Διαβάστε επίσης:
Το τεχνολογικό θαύμα της Mercedes-Benz Vision EQS (video)
Με αυτονομία 500 χλμ η νέα Mercedes-Benz EQB
Στην ελληνική αγορά η ηλεκτρική Mercedes EQA (+τιμές)

Advertisement