Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Υπόθεση Βολφ: Τι πραγματικά συμβαίνει;

Ελλάδα 2:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Υπόθεση Βολφ: Τι πραγματικά συμβαίνει;

FORMULA 1

Υπόθεση Βολφ: Τι πραγματικά συμβαίνει;

FORMULA 1

Η Σούζι Βολφ απάντησε στην FIA έπειτα από την απόφαση της ομοσπονδίας να ξεκινήσει έρευνα περί ασυμβίβαστου στην περίπτωση της διευθύνουσας συμβούλου της F1 Academy.

Advertisement
Advertisement

Η Βολφ είναι η επικεφαλής της νέας σειράς αγώνων η οποία έχει ως στόχο την προώθηση ταλαντούχων γυναικών οδηγών στην F1. Ως τέτοια έχει στενή συνεργασία με την κάτοχο των εμπορικών δικαιωμάτων του σπορ, FOM αλλά και την FIA.

Σύμφωνα με το περιοδικό BusinessF1 πολλοί επικεφαλής ομάδων της F1 αντέδρασαν στο ότι αυτή η θέση κατέληξε στην σύζυγο του Τότο Βολφ, team principal της Mercedes. Έτσι, η FIA ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα ξεκινήσει έρευνα για το κατά πόσον υπάρχει ασυμβίβαστο στην περίπτωση των θέσεων που έχει το ζεύγος Βολφ.

Advertisement
Advertisement

Ο Βολφ φερόταν να είχε κάνει κάποια σχόλια σε μία πρόσφατη συνάντηση των αφεντικών της F1 τα οποία κίνησαν υποψίες. Ο Αυστριακός ανέφερε -μάλλον κατά λάθος- κάποια πράγματα τα οποία κανονικά δεν θα έπρεπε να γνωρίζει και είχαν σχέση με την FOM.

Έτσι -σύμφωνα πάντα με το BusinessF1– αρκετές ομάδες έθεσαν υπόψη της FIA το γεγονός με την ομοσπονδία να προχωρεί στην διεξαγωγή της προαναφερθείσας έρευνας. Τόσο η Mercedes όσο και η F1 αντέδρασαν λέγοντας ότι δεν φοβούνται την έρευνα και δηλώνοντας βέβαιες ότι τα πάντα είναι εντάξει.

Πόλεμος F1 και FIA

Ανακοίνωση, όμως, εξέδωσε και η Σούζι Βολφ για τις εξελίξεις. Σε αυτήν κατηγορεί την FIA για μισογυνισμό και απορρίπτει τις κατηγορίες. «Παρά το ότι δεν εξεπλάγην, λυπούμαι βαθύτατα για τις κατηγορίες που ακούγονται εναντίον μου από εχθές. Ιδίως καθώς ο τρόπος με τον οποίον γίνονται αποπνέουν εκφοβισμό και μισογυνισμό» γράφει η ανακοίνωση.

Advertisement

«Επικεντρώνονται στην οικογενειακή μου κατάσταση παρά στις ικανότητές μου. Απορρίπτω πλήρως όλες αυτές τις κατηγορίες» καταλήγει η Βολφ. Εν τω μεταξύ σύσσωμες οι υπόλοιπες 9 ομάδες του grid εξέδωσαν ανακοινώσεις με τις οποίες αρνούνται κατηγορηματικά ότι ήρθαν σε επαφή με την FIA για το θέμα.

Advertisement

Πολλά μέσα –κυρίως βρετανικά– μεταδίδουν ότι στο μάτι του κυκλώνα έχει βρεθεί και ο πρόεδρος της FIA, Μοχάμεντ μπεν Σουλαγιέμ. Ισχυρίζονται ότι υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια εναντίον του για τον τρόπο διαχείρισης τόσο του θέματος Βολφ όσο και την γενικότερη στάση του απέναντι στην F1 τα τελευταία δύο χρόνια.

Εμείς θα γράψουμε ότι το όλο θέμα μοιάζει να είναι ένα ακόμη επεισόδιο στον πόλεμο ο οποίος έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην Liberty Media και την FIA τους τελευταίους μήνες. Αυτό φαίνεται και από το ότι ακούγονται σενάρια -από ανεπίσημες πηγές- απόσχισης της F1 από την FIA με αφορμή την υπόθεση Βολφ. Πράγμα το οποίο θα ήταν μάλλον υπερβολικό.

Advertisement

Έτσι, έπειτα από το ζήτημα της Andretti, η FIA μοιάζει να έχει ανοίξει και δεύτερο μέτωπο με τις ομάδες της F1 και την Liberty Media.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1 2023: Ανασκόπηση της σεζόν
Χάμιλτον: Δεν θα με ενδιέφερε να κερδίσω με την Red Bull
Mercedes: FIA εναντίον του ζεύγους Βολφ!