Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

McLaren: Με την Mercedes μέχρι το 2030

Ελλάδα 18:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

McLaren: Με την Mercedes μέχρι το 2030

FORMULA 1

McLaren: Με την Mercedes μέχρι το 2030

FORMULA 1

Η McLaren ανακοίνωσε την πενταετή ανανέωση της συνεργασίας της με την Mercedes στον τομέα των PU. Θα τις χρησιμοποιεί μέχρι και το 2030.

Advertisement
Advertisement

Η βρετανική ομάδα είχε συμβόλαιο με την Mercedes έως και το τέλος του 2025. Τον τελευταίο καιρό ο επικεφαλής της, Ζακ Μπράουν διερευνούσε όλες τις προοπτικές της McLaren ενόψει της αλλαγής κανονισμών του 2026.

Παρά ταύτα η ομάδα από το Γουόκινγκ κατέληξε στην ανανέωση της συνεργασίας της με τους Γερμανούς. Προφανώς υπάρχει ικανοποίηση και στις δύο πλευρές από την μέχρι τώρα συνεργασία. Στην Mercedes η McLaren έχει βρει έναν αξιόπιστο συνεργάτη, ο οποίος, μάλιστα, φημολογείται πώς προηγείται στην μέχρι τώρα εξέλιξη των PU του 2026.

Advertisement
Advertisement

«Η επέκταση αυτή αποδεικνύει την απόλυτη εμπιστοσύνη που έχουμε προς την Mercedes. Τόσο για τις σημερινές PU τους όσο και για την κατεύθυνση που έχει πάρει η εξέλιξη εκείνων του 2026» δήλωσε ο Ζακ Μπράουν.

«Η McLaren υπήρξε μία σκληρή αλλά δίκαιη ανταγωνίστριά μας φέτος, ιδίως κατά το δεύτερο μισό της σεζόν. Τα πολύ καλά της αποτελέσματα υπογραμμίζουν την σημασία της διαφάνειας που πρέπει να υπάρχει στην παροχή PU προς τις πελατειακές ομάδες. Και εμείς ανέκαθεν επιθυμούσαμε να συνεργαζόμαστε με δυνατές ομάδες» δήλωσε ο Τότο Βολφ της Mercedes.

Advertisement

Η McLaren είχε ξεκινήσει μάλλον άσχημα πέρσι την πρώτη σεζόν εφαρμογής των νέων κανονισμών. Οι κακές επιδόσεις της συνεχίστηκαν και στο ξεκίνημα της φετινής. Ωστόσο η ομάδα κατάφερε να κάνει μία μεγάλη ανατροπή στη διάρκεια της σεζόν. Από τον αγώνα της Βαρκελώνης και μετά οι McLaren ήταν εξόχως ανταγωνιστικές, χάρη στην πολύ επιτυχημένη εξέλιξη της MCL60.

Advertisement

Η ομάδα διαθέτει ένα καταπληκτικό οδηγικό δίδυμο, έχει αναδομήσει πλήρως την διάρθρωση του τεχνικού της τμήματος ενώ πλέον έχει διασφαλίσει μακροπρόθεσμη σταθερότητα και στον τομέα των PU. Το μέλλον της McLaren φαντάζει, για την ώρα, ευοίωνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1 GP Μ. Βρετανίας: Πώς οι McLaren κέρδισαν (σχεδόν) τους πάντες (+video)
Πιάστρι: Στην McLaren μέχρι και το 2026 (+video)
Alfa Romeo: Ολοκληρώνει το ταξίδι της στην F1