Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Lewis Hamilton: Δεν με άκουσαν!

Ελλάδα 0:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Lewis Hamilton: Δεν με άκουσαν!

FORMULA 1

Lewis Hamilton: Δεν με άκουσαν!

FORMULA 1

Ο Lewis Hamilton εξέφρασε την απογοήτευσή του για το ότι δεν εισακούστηκε κατά τον σχεδιασμό της Mercedes W14. Παράλληλα, ο Russell ζητά από την ομάδα να θυσιάσει το 2023.

Advertisement
Advertisement

Σίγουρα δεν ήταν ο αγώνας που είχαν στο μυαλό τους οι άνθρωποι της Mercedes όταν παρουσίαζαν την W14. Η νέα Mercedes μπορεί να ήταν βελτιωμένη σε αρκετούς τομείς σε σχέση με την προκάτοχό της. Όχι, όμως, αρκετά ώστε να μονομαχήσει για την κορυφή της κατάταξης.

Αντιθέτως, οι Hamilton και Russell είδαν τον Fernando Alonso να είναι ταχύτερος τους το Σάββατο. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο Ισπανός προσπέρασε και τους δύο στην πίστα κατά τη διάρκεια του αγώνα. Με το μονοθέσιο μίας πελατειακής ομάδας της Mercedes, μάλιστα.

Advertisement
Advertisement

Η απογοήτευση στο στρατόπεδο της Mercedes ήταν εμφανής. Ο Geroge Russell πιστεύει ότι η Red Bull θα κερδίσει όλους τους αγώνες φέτος. Όσο για τον Toto Wolff, δεν μπορούσε παρά να παραδεχτεί δημόσια ότι το υπάρχον concept μονοθέσιου δεν λειτουργεί.

Μέσα σε αυτό το κλίμα απαισιοδοξίας, ο Lewis Hamilton εξέφρασε κι εκείνος την απογοήτευσή του για το ότι η ομάδα του δεν τον άκουσε στην φάση σχεδιασμού της νέας Mercedes. «Τους είχα πει πέρσι τα ζητήματα που υπήρχαν τότε με το αυτοκίνητο» δήλωσε ο Βρετανός. «Έχω οδηγήσει τόσα αγωνιστικά στη ζωή μου ώστε ξέρω τι χρειάζεται και τι όχι σε ένα αυτοκίνητο» συμπλήρωσε.

Advertisement

Ο Hamilton πιστεύει ότι η πέμπτη θέση στο Μπαχρέιν παρά ήταν καλή για τις δυνατότητες του μονοθέσιου. «Ήμασταν μίλια μακριά. Και οι προβλέψεις μας για την στρατηγική ήταν μάλλον αισιόδοξες. Μας λείπει κάθετη δύναμη και αυτό μας κοστίζει» υπογράμμισε.

Ξεχνούν από τώρα το 2023;

«Πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους» συνέχισε ο Hamilton. «Να πουν ότι “δεν σε ακούσαμε και δεν είμαστε εκεί που πρέπει”, να δουν όλες τις αδυναμίες του μονοθέσιου» υπογράμμισε ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής.

Advertisement

Ο Hamilton εξέφρασε την πεποίθηση ότι παρά τις δύο συνεχόμενες δύσκολες χρονιές για την Mercedes, η ομάδα έχει ακόμη το δυναμικό για να ανακάμψει. Το ίδιο πιστεύει και ο teammate του, George Russell. Ο νεαρός Βρετανός δεν δίστασε, μάλιστα, να προτείνει ακόμη και την θυσία της φετινής χρονιάς για χάρη της επόμενης.

«Είμαστε εδώ για να κερδίζουμε πρωταθλήματα. Είτε τερματίσω δεύτερος είτε έβδομος το ίδιο μου κάνει. Και εάν χρειαστεί να γίνουν κάποιες δραστικές αλλαγές φέτος ώστε να έχουμε καλύτερες προοπτικές του χρόνου τότε ίσως πρέπει να τις κάνουμε. Αυτή τη στιγμή είμαστε πολύ πίσω» δήλωσε ο Russell.

Πότε θα ανανεώσει ο Hamilton;

Advertisement

Μέσα σε όλα αυτά υπάρχει και το θέμα της ανανέωσης του Hamilton με την Mercedes. Κατά τη διάρκεια του τριημέρου στο Μπαχρέιν, οι Jenson Button και Damon Hill εξέφρασαν την πεποίθηση ότι ο Lewis περιμένει να δει την εξέλιξη του φετινού μονοθέσιου της Mercedes για να αποφασίσει εάν θα συνεχίσει ή όχι.

wolff-hamilton-21-a1000x600

Ο Hamilton απάντησε λέγοντας ότι ένα τέτοιο σκεπτικό είναι αστείο. Επιπλέον, ο Toto Wolff εξέφρασε την σιγουριά του για το ότι η ανανέωση συνεργασίας των Hamilton-Mercedes δεν θα επηρεαστεί από τα φετινά αποτελέσματα. «Μπορεί να μη ξεκινήσαμε καλά. Όμως έχουμε κερδίσει μαζί έξι πρωταθλήματα οδηγών και οκτώ κατασκευαστών. Η σχέση μας θα αντέξει» δήλωσε ο Αυστριακός.

«Δεν πρόκειται να πετάξουμε έτσι απλά λευκή πετσέτα» συνέχισε ο Wolff. «Για την ώρα είναι νωρίς να μιλήσουμε για τους οδηγούς του 2024. Προτεραιότητα όλων μας αποτελεί η βελτίωση του αυτοκινήτου» υπογράμμισε ο Αυστριακός.

Η τρέχουσα συμφωνία του Hamilton με την Mercedes ολοκληρώνεται στο τέλος του 2023.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1 GP Μπαχρέιν: Μπορεί κάποιος να τα βάλει με τις Red Bull; (+video)
F1 GP Μπαχρέιν: Η επιστροφή του ασώτου (+ video)
Ferrari: Ο Leclerc αντιμετωπίζει ήδη τον κίνδυνο ποινής!