Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Βασέρ: Κατά 95% καινούργια η Ferrari του 2024!

Ελλάδα 1:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βασέρ: Κατά 95% καινούργια η Ferrari του 2024!

FORMULA 1

Βασέρ: Κατά 95% καινούργια η Ferrari του 2024!

FORMULA 1

Ο επικεφαλής της Ferrari να έχει ξεκαθαρίσει ότι θα τηρήσει χαμηλούς τόνους ενόψει 2024. Με δηλώσεις του, όμως, άφησε να εννοηθεί ότι το νέο concept της Ferrari είναι αρκετά φιλόδοξο.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τον Βασέρ το νέο κόκκινο μονοθέσιο θα συνιστά μία μικρή επανάσταση σε σχέση με το περσινό.

«Θα έχουμε αλλάξει το 95% των στοιχείων επάνω στο μονοθέσιο. Μπορείτε να το πείτε και επαναστατικό» δήλωσε από το Μαρανέλο ο επικεφαλής της Scuderia. «Μπορεί αυτό να μην είναι εύκολο καθώς οι κανονισμοί παραμένουν σταθεροί εδώ και 3 χρόνια. Εντούτοις πρέπει να βρούμε 0,1% ή 0,2% απόδοσης. Όχι 5%. Δεν υποτιμώ την δουλειά που έχουμε μπροστά μας. Πρέπει οπωσδήποτε να κάνουμε το επόμενο βήμα» συμπλήρωσε.

Advertisement
Advertisement

Η Ferrari είχε καταλάβει από την αρχή της περσινής σεζόν ότι τα περιθώρια εξέλιξης της SF-23 -δεύτερου τέκνου του project 675 από το οποίο είχε προέλθει και η προκάτοχός της- ήταν περιορισμένα. Μπορεί το μονοθέσιο να ήταν αρκετά ανταγωνιστικό σε ορισμένους τομείς. Ωστόσο έπασχε εμφανώς σε εκείνον της διαχείρισης των ελαστικών κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Κατά συνέπεια η ομάδα αποφάσισε από νωρίς μέσα στο 2023 ότι έπρεπε να αλλάξει πορεία για τις επόμενες σεζόν. Η νέα Ferrari, η οποία θα παρουσιαστείς στις 13 Φεβρουαρίου, έχει σχεδιαστεί από την αρχή υπό την επίβλεψη του Ενρίκο Καρντίλε.

Advertisement

Ο Βασέρ μπορεί να είναι αισιόδοξος. Εντούτοις δεν παρασύρεται σε μεγάλες υποσχέσεις.  «Μπορεί να βελτιωθούμε κατά 100 μονάδες, αλλά οι ανταγωνιστές μας κατά 120. Τότε θα φαινόμαστε ηλίθιοι. Από την άλλη εάν οι ανταγωνιστές μας βελτιωθούν κατά 80 θα δείχνουμε ήρωες! Άρα το σημαντικότερο όλων είναι επικεντρωθούμε στους εαυτούς μας» υπογράμμισε ο Γάλλος.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Ferrari, η εξέλιξη του νέου μονοθέσιου πηγαίνει περίφημα μέχρι στιγμής, ενώ και οι οδηγοί συμμετέχουν ενεργά σε αυτήν. «Θα δούμε στο Μπαχρέιν» είπε με νόημα ο Βασέρ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ferrari: Ζητείται μισό δευτερόλεπτο!
Ferrari: Παρουσίαση Τρίτη και… 13!
F1: Τι αλλάζει στο πρόγραμμα για το 2024