Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ferrari: Ζητείται μισό δευτερόλεπτο!

Ελλάδα 6:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ferrari: Ζητείται μισό δευτερόλεπτο!

FORMULA 1

Ferrari: Ζητείται μισό δευτερόλεπτο!

FORMULA 1

Η Ferrari θέλει να επιστρέψει δυναμικά το 2024 και να είναι ανταγωνιστική στους περισσότερους αγώνες. Αυτό, όμως, δεν θα είναι τόσο εύκολο.

Advertisement
Advertisement

Η ιταλική ομάδα πρέπει να βρει με το νέο της μονοθέσιο τουλάχιστον μισό δευτερόλεπτο στον γύρο παραπάνω από ότι η Red Bull. Απλό; Σκεφτείτε το ξανά.

Η SF-23 ξεκίνησε την περσινή σεζόν όντας 7 δέκατα ανά γύρο πίσω από την RB19. Η διαφορά αυτή μπορεί να έκλεισε σε λίγο κάτω από 5 δέκατα μέχρι το Άμπου Ντάμπι. Ωστόσο η εξέλιξη αυτή οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο ότι η Red Bull σταμάτησε από νωρίς την εξέλιξη της RB19 έχοντας εξασφαλίσει και τα δύο πρωταθλήματα.

Advertisement
Advertisement

Λογικά η αυστριακή ομάδα θα έχει ετοιμάσει πολλά… καλούδια για το νέο της μονοθέσιο. Η Ferrari θα πρέπει όχι μόνο να πράξει τουλάχιστον το ίδιο αλλά και να βρει επιπλέον μισό δευτερόλεπτο από ότι η Red Bull.

Ουσιαστικά θα πρέπει ο Ενρίκο Καρντίλε και η ομάδα του να κερδίσουν εξέλιξη ενός έτους μέσα σε λίγους μήνες. Φυσικά, η Ferrari έχει καταφέρει στο παρελθόν να βελτιωθεί θεαματικά από σεζόν σε σεζόν.

Advertisement

Εντούτοις όταν συνέβαινε αυτό πάντα υπήρχε κάποια μικρότερη ή μεγαλύτερη αλλαγή κανονισμών που ανακάτευε την τράπουλα. Για το 2024 δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Έτσι η Scuderia θα πρέπει να κάνει μία μεγάλη ανατροπή μέσα στον χειμώνα.

Το μεγαλύτερο θέμα που πρέπει να διευθετηθεί είναι η διαχείριση των Pirelli. Τα δύο μονοθέσια που προέκυψαν από το concept 675 έπασχαν εμφανέστατα στον τομέα αυτόν. Για το 2024 η Ferrari θα αλλάξει ριζικά την σχεδιαστική της φιλοσοφία.

Advertisement

Το ευχάριστο για τους Ιταλούς είναι ότι η PU τους δεν έχει τίποτε να ζηλέψει από τις υπόλοιπες. Ίσως μάλιστα να υπερέχει ελαφρώς και σε απόλυτη ισχύ. Κατά συνέπεια το παιχνίδι θα κριθεί στον τομέα της αεροδυναμικής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Υπόθεση Βολφ: Τι πραγματικά συμβαίνει;
F1: Απαγόρευση αεροδυναμικών δοκιμών για το 2026
F1: Τα πιο κυρίαρχα μονοθέσια της υβριδικής εποχής

Advertisement