Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Τσουνόντα: Βοήθησε στον καθαρισμό της Φαέντσα! (+video)

Ελλάδα 19:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τσουνόντα: Βοήθησε στον καθαρισμό της Φαέντσα! (+video)

FORMULA 1

Τσουνόντα: Βοήθησε στον καθαρισμό της Φαέντσα! (+video)

FORMULA 1

Ο Γιούκι Τσουνόντα έχει… φιλότιμο και το απέδειξε βοηθώντας στον καθαρισμό των δρόμων της Φαέντσα έπειτα από τις καταστροφικές πλημμύρες των τελευταίων ημερών.

Advertisement
Advertisement

Η περιοχή της Εμίλια-Ρομάνια δοκιμάστηκε από σφοδρή κακοκαιρία για αρκετές ημέρες. Κατά συνέπεια ο προγραμματισμένος για αυτό το τριήμερο αγώνας της F1 εκεί, ματαιώθηκε.

Αυτό, όμως, ήταν το λιγότερο. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής επίσημα στοιχεία, 13 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Επιπλέον χιλιάδες άλλοι αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους λόγω των καταστροφών. Φυσικά, δεν έχουμε αναφέρει ακόμη καν τις υλικές ζημιές σε δρόμους, σπίτια και καταστήματα της ευρύτερης περιοχής.

Όλες οι ομάδες και όλοι οι οδηγοί εξέφρασαν την συμπαράστασή τους προς τους κατοίκους της Εμίλια-Ρομάνια. Κάποιοι, όμως, το πήγαν ένα βήμα παραπέρα. Όπως ο Γιούκι Τσουνόντα ο οποίος βοήθησε στον καθαρισμό των δρόμων πέριξ του ξενοδοχείου στο οποίο διαμένει στην Φαέντσα.

Advertisement

Η ιταλική πόλη αποτελεί την ιστορική έδρα της AlphaTauri -με καταβολές από την Minardi- και ο Ιάπωνας μένει από πέρσι εκεί. Όπως μπορείτε να δείτε και στο παραπάνω video ο Γιούκι δεν δίστασε να πιάσει… σκούπα και φτυάρι για να βοηθήσει το προσωπικό του ξενοδοχείου.

Advertisement

Νωρίτερα τόσο εκείνος όσο και η ομάδα του είχαν κάνει έκκληση για συμμετοχή στον έρανο στήριξης της πληγείσας περιοχής. Την πρωτοβουλία υποστήριξε και η Alfa Romeo.

Επιπλέον, η Ferrari δώρισε 1 εκατομμύριο δολάρια στην υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Εμίλια-Ρομάνια για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας. «Θέλαμε να προσφέρουμε την άμεση στήριξή μας στους κατοίκους της περιοχής που δοκιμάστηκαν από αυτήν την κακοκαιρία» δήλωσε ο CEO της Scuderia, Μπενεντέτο Βίνια.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νιούι: Είχε απορρίψει προσφορά ανταγωνίστριας ομάδας!
Ρικιάρντο: Πιθανή η επιστροφή του εντός του 2023!
F1 Alert! Ακυρώθηκε το GP της Ίμολα!