Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1: Στον αέρα η διεξαγωγή του GP στην Ίμολα (+video)

Ελλάδα 20:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1: Στον αέρα η διεξαγωγή του GP στην Ίμολα (+video)

FORMULA 1

F1: Στον αέρα η διεξαγωγή του GP στην Ίμολα (+video)

FORMULA 1

Η σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει την περιοχή της Εμίλια-Ρομάνια έχει φέρει σε δύσκολη θέση τις τοπικές αρχές αλλά και την F1. Καμία εγγύηση ότι ο αγώνας θα διεξαχθεί.

Advertisement
Advertisement

Αυτό σίγουρα δεν το περίμενε κανείς. Όμως η διεξαγωγή του GP της Εμίλια-Ρομάνια είναι στον αέρα. Η περιοχή στην οποίαν βρίσκεται και η πίστα της Ίμολα πλήττεται εδώ και αρκετές ημέρες από ισχυρές και συνεχείς καταιγίδες.

Το αποτέλεσμα ήταν η υπηρεσία πολιτικής προστασίας στην Ιταλία να θέσει την περιοχή σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού. Το ύψος του νερού έφτασε χθες τα 100 χιλιοστά ενώ σήμερα προβλέπεται ότι θα αγγίξει τα 150. Κατά συνέπεια οι τοπικές αρχές έχουν συστήσει στους κατοίκους να περιορίσουν στο ελάχιστο τις μετακινήσεις τους. Επιπλέον, έχουν κλείσει προληπτικά αρκετά σχολεία και υπηρεσίες.

Advertisement
Advertisement

Το μεγάλο πρόβλημα για την πίστα της Ίμολα, όμως, είναι άλλο. Από δίπλα της -παράλληλα σχεδόν στην κεντρική ευθεία των pits- περνάει ο ποταμός Σαντέρνο. Ο κίνδυνος υπερχείλισης του είναι υπαρκτός και σε μία τέτοια περίπτωση η διεξαγωγή του τριημέρου της F1 θα αντιμετώπιζε ένα ανυπέρβλητο εμπόδιο.

Εξάλλου, ήδη υπήρξε χθες μία πρώτη εκκένωση της πίστας από το προσωπικό των ομάδων που έχει φτάσει ήδη εκεί και προετοιμάζει τα γκαράζ. Σε περίπτωση που οι βροχοπτώσεις συνεχιστούν -όπως προβλέπεται- μέχρι και την Κυριακή, θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να δούμε αγωνιστικά της F1 στην πίστα της Ίμολα.

Advertisement

Ακόμη και στο ευχάριστο σενάριο, όμως, στο οποίο η βροχή σταματήσει εγκαίρως τα πράγματα δεν θα είναι καθόλου εύκολα για τις ομάδες και -κυρίως- για τους θεατές. Ενδέχεται τα πάρκινγκ πέριξ της πίστας, οι χώροι για τους θεατές αλλά και εγκαταστάσεις τις οποίες θα χρησιμοποιήσουν οι ομάδες να έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Pirelli: Νέα ελαστικά για το Silverstone
Αποστολή στο Μονακό: Formula 1 με χλιδή και μόνο Gold θεατές
RB19: Το καλύτερο μονοθέσιο στην ιστορία της Red Bull!

Advertisement