Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ferrari F1: Ακούστε τον κινητήρα του 2023! (+video)

Ελλάδα 8:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ferrari F1: Ακούστε τον κινητήρα του 2023! (+video)

FORMULA 1

Ferrari F1: Ακούστε τον κινητήρα του 2023! (+video)

FORMULA 1

Ενώ η Red Bull παρουσίαζε στη Νέα Υόρκη το περσινό της μονοθέσιο με τον φετινό χρωματισμό, η Ferrari έβαζε για πρώτη φορά μπροστά την PU του δικού της μονοθέσιου στο Maranello.

Advertisement
Advertisement

Το γεγονός έλαβε χώρα στο εργοστάσιο της Scuderia και όλα τα υψηλόβαθμα στελέχη της ομάδας έδωσαν το παρόν. Μεταξύ αυτών οι Fred Vasseur, Pierro Ferrari και Benedetto Vigna.

Η διαδικασία κράτησε δύο λεπτά περίπου με τους παρευρισκόμενους να ξεσπούν σε χειροκροτήματα μετά την ολοκλήρωσή της. Στο video που ανέβασε η Ferrari στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν υπάρχουν πλάνα από το νέο μονοθέσιο. Εμφανίζονται διάφορες καμπύλες, οι οποίες στο τέλος σχηματίζουν ένα δαχτυλικό αποτύπωμα. Μια αναφορά της Scuderia στην μοναδικότητα που έχει το κάθε αγωνιστικό της.

«Το πρώτο ξεκίνημα του κινητήρα είναι πάντα μία πολύ ιδιαίτερη στιγμή για κάθε ομάδα F1» γράφει η σχετική ανακοίνωση της Ferrari. «Έπειτα από μήνες δουλειάς όλων των τμημάτων, η PU έρχεται επιτέλους στη ζωή όταν μπαίνει για πρώτη φορά μέσα στο σασί του αυτοκινήτου» συνεχίζει η ανακοίνωση.

Advertisement

«Καθώς η σιωπή επανέρχεται στο τέλος, η ομάδα επιστρέφει στη δουλειά για το αυτοκίνητο που θα παρουσιαστεί επίσημα στις 14 Φεβρουαρίου» καταλήγει η Ferrari.

Advertisement

Η περσινή PU της Scuderia ήταν μάλλον η ισχυρότερη στο grid. Ωστόσο, είχε αντιμετωπίσει αρκετά προβλήματα αξιοπιστίας. Αυτό, είχε αναγκάσει τόσο την Ferrari όσο και τις πελατειακές της ομάδες να την χρησιμοποιούν σε πιο ήπια modes.

Με τις παρεμβάσεις που έγιναν από το δεύτερο μισό του 2022 και μετά, οι άνθρωποι της Ferrari ευελπιστούν ότι δεν θα χρειαστεί να κάνουν εκπτώσεις ξανά στη λειτουργία της PU τους. Προσβλέπουν, μάλιστα, σε αύξηση της ισχύος κατά 30 ίππους!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Η Ford επιστρέφει στην Formula 1! (+video)
Red Bull: Παρουσίαση χωρίς… νέο μονοθέσιο!
F1: Τι σημαίνει η είσοδος της Ford με την Red Bull το 2026;

Advertisement