Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Σανίδα σωτηρίας για τη Sauber F1

Ελλάδα 15:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σανίδα σωτηρίας για τη Sauber F1

FORMULA 1

Σανίδα σωτηρίας για τη Sauber F1

FORMULA 1

Τρεις συνεργασίες που αναμένεται να εξασφαλίσουν τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα της ανακοίνωσε η ομάδα της Sauber. Αυτές αφορούν τις εταιρείες Investment Corporation International Fund, State Fund of Development of Northwest Russian Federation και National Institute of Aviation Technologies. ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement

Όπως ξεκαθαρίζεται από την πλευρά της ελβετικής ομάδας, η συμφωνία με τις ρωσικές εταιρείες δεν περιλαμβάνει ούτε αλλαγές στο μετοχικό πακέτο ούτε στη διοίκηση, ενώ λαμβάνουν χώρα με γνώμονα την είσοδο της Ρωσίας στον μαγικό κόσμο της Formula 1, με τη διεξαγωγή του Grand Prix του Sochi το 2014.

“Στόχος της συνεργασίας είναι η προβολή της Formula 1 στη Ρωσία και η κοινή αναζήτηση νέων τεχνολογικών λύσεων υψηλού επιπέδου. Μέσω του National Institute of Aviation Technologies, ένα από τα κορυφαία ιδρύματα ερευνών στη Ρωσία, η Sauber F1 θα επωφεληθεί της προηγμένης τεχνογνωσίας κορυφαίων Ρώσων επιστημόνων και μηχανολόγων. Μαζί θα αναζητήσουμε νέους ορίζοντες”, ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Sauber.

Όπως είπαμε, η συνεργασία δεν είναι μόνο εμπορική ή τεχνολογική, έχει και αγωνιστικό χαρακτήρα και σε αυτό το πλαίσιο, μέλος του προγράμματος εξέλιξης της Sauber αποτελεί πλέον ο 17χρονος Σεργκέι Σιρότκν. Ο 17χρονος Μοσχοβίτης ήταν πρωταθλητής της Ευρωπαϊκής Formula Abarth το 2011, το 2012 είχε 2 νίκες στην Ιταλική F3 ενώ ήταν τρίτος στην τελική βαθμολογικά του Auto GP. Παράλληλα, έτρεξε σε ένα γύρο του πρωταθλήματος Formula Renault 3.5 Series στο οποίο φέτος έχει πλήρη εμπλοκή, με καλύτερο τερματισμό σε δέκα εκκινήσεις, τη δεύτερη θέση στο Άραγκον.

Advertisement
Advertisement

Το πλάνο αφορά ταχεία αναρρίχηση του Σιρότκιν, με στόχο ακόμα και τη παρουσία του πίσω από το τιμόνι στο GP Ρωσίας του 2014. Άλλωστε η Sauber και φέτος ουσιαστικά “θυσιάζει” μία θέση οδηγού, με τον Εστεμπάν Γκουτιέρες να απογοητεύει.

Τα παραπάνω θα φέρουν σταθερότητα, ζεστό χρήμα για να καλυφθούν πολλές… τρύπες (όπως οι δόσεις του συμβολαίου του Νίκο Χούλκενμπεργκ) και η ελβετική ομάδα να μπορέσει να εστιάσει στη προσπάθεια της αγωνιστικής ανάκαμψης αφού το 2013, σε τίποτα δεν θυμίζει το εντυπωσιακό 2012.