Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ράλλυ Ντακάρ 2023: Ο ακατάβλητος κύριος Sainz! (+video)

Ελλάδα 7:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ράλλυ Ντακάρ 2023: Ο ακατάβλητος κύριος Sainz! (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Ράλλυ Ντακάρ 2023: Ο ακατάβλητος κύριος Sainz! (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Carlos Sainz είναι ένας ζωντανός θρύλος του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού. Και στην 9η ειδική του φετινού Ντακάρ απέδειξε για άλλη μια φορά το γιατί.

Advertisement
Advertisement

Δεν είναι οι νίκες και τα πρωταθλήματα στο WRC και στο Ντακάρ. Είναι η ψυχολογία του racer που έχει ο μεγάλος Ισπανός και την οποία δεν θα αποβάλλει ποτέ.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής 9ης ειδικής του αγώνα, ο Sainz πίεζε -όπως πάντα- στο όριο το Audi του. Και ας βρίσκεται ουσιαστικά εκτός διεκδίκησης μετά τα απανωτά προβλήματα που αντιμετώπισε στην ειδικές 6 και 7. Ο Ισπανός οδηγούσε με τέρμα γκάζι σαν να μαχόταν για την πρωτοπορία.

Advertisement
Advertisement

Στο 6ο χιλιόμετρο της διαδρομής, το Audi εκτέλεσε ένα πήδημα με μεγάλη ταχύτητα. Το αποτέλεσμα, όπως μπορείτε να δείτε στο παραπάνω video, ήταν να προσγειωθεί με την οροφή. Ο Sainz και ο πλοηγός του, Lucas Cruz, βγήκαν αμέσως και επανάφεραν το όχημα.

Όμως, ο Carlos είχε έντονους πόνους στην πλάτη του. Αρχικά, έφτασε ελικόπτερο στο σημείο για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο του Ριάντ. Εκεί θα γινόταν περαιτέρω εκτίμηση του τραυματισμού του. Η εξέλιξη αυτή, θα σήμαινε, όμως, λογικά και την οριστική εγκατάλειψη του Ισπανού από τον αγώνα. Και o Sainz δεν μπορούσε να το δεχτεί.

Advertisement

Ενώ βρισκόταν στο ελικόπτερο, ζήτησε από τον πιλότο να γυρίσει πίσω. Ο Carlos βρίσκεται εκεί αυτήν τη στιγμή με τον πλοηγό του περιμένοντας το βοηθητικό όχημα για να διορθώσουν τις ζημιές στο Audi. Η 9η ειδική του αγώνα βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη. Μετά από 202 χιλιόμετρα, ο Sebastien Loeb είναι ο ταχύτερος της ημέρας με τους Zala και Ekstrom να ακολουθούν. Στις μηχανές προηγούνται οι Luciano Benavides, Price και Howes.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Al-Attiyah: Ευχαριστώ που σκοτώνετε το Ντακάρ από νωρίς!
Ράλλυ Ντακάρ 2023: Καταστροφική 6η ειδική για την Audi! (+video)
Ράλλυ Ντακάρ 2023: Πριν την τελική ευθεία (+video)