Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Seidl: Φεύγει από την McLaren για χάρη της Audi!

Ελλάδα 11:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Seidl: Φεύγει από την McLaren για χάρη της Audi!

FORMULA 1

Seidl: Φεύγει από την McLaren για χάρη της Audi!

FORMULA 1

Αυτή είναι η εβδομάδα των team principals. Οι τελευταίες εξελίξεις αφορούν στην μεταπήδηση του Andreas Seidl από την McLaren στην Sauber. Στη θέση του ο Andrea Stella.

Advertisement
Advertisement

Ο Γερμανός είχε δεχθεί κρούση και από την Ferrari -σύμφωνα με φήμες- για την αντικατάσταση του Mattia Binotto. Όμως, φαίνεται ότι η προοπτική της Sauber -δηλαδή της Audi– του φάνηκε πολύ πιο δελεαστική. Άλλωστε, ο Seidl έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στο VW group.

Συγκεκριμένα ήταν ο επικεφαλής του πολύ επιτυχημένου προγράμματος LMP1 της Porsche. Κατά τη διάρκεια της θητείας του σε αυτό η γερμανική εταιρία κέρδισε τρεις συνεχόμενες φορές το Le Mans από το 2015 έως και το 2017.

Advertisement
Advertisement

Επιπλέον, ο Seidl έχει στενούς δεσμούς και με πολλά μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Audi. Ιδιαιτέρως με τον CEO της εταιρίας, Markus Duesmann. Οι δυο τους είχαν συνεργαστεί στην Sauber κατά την περίοδο που η ελβετική ομάδα αγωνιζόταν με τα χρώματα της BMW.

Ο Seidl δεν θα αντικαταστήσει ακριβώς τον Fred Vasseur, ο οποίος σήμερα ανακοινώθηκε ως ο νέος επικεφαλής της Scuderia Ferrari. Αντιθέτως θα κατέχει μόνο τη θέση του CEO και θα βοηθήσει στην εύρεση ενός νέου team principal για την Audi.

Advertisement

Ο Seidl θα αναλάβει τα νέα καθήκοντά του τον Ιανουάριο. Από την άλλη, η McLaren δεν άργησε να αντιδράσει στις εξελίξεις και ανακοίνωσε την προαγωγή του Andrea Stella στην θέση του επικεφαλής της ομάδας.

Ο Stella ξεκίνησε την καριέρα του στη Ferrari το 2000 ενώ εργάζεται την McLaren εργάζεται από το 2015. Από το 2019 κατέχει την θέση του αγωνιστικού διευθυντή της ομάδας.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Steiner: Βόμβα ο νέος κινητήρας της Ferrari!
Williams: Αποχώρησε ο Jost Capito
Ferrari: Ο Vasseur στην θέση του Binotto!