Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Renault: Ζητάει άδεια να εξελίξει την PU της Alpine

Ελλάδα 15:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Renault: Ζητάει άδεια να εξελίξει την PU της Alpine

FORMULA 1

Renault: Ζητάει άδεια να εξελίξει την PU της Alpine

FORMULA 1

Η χρονιά δεν εξελίσσεται καλά μέχρι στιγμής για την Alpine. Και οι Γάλλοι θεωρούν ότι αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην PU τους.

Advertisement
Advertisement

Για τον λόγο αυτό η Renault (η οποία κατασκευάζει τις PU και στην οποίαν ανήκει η Alpine) σκοπεύει να ζητήσει άδεια από την FIA και την F1 ώστε να εξελίξει την μονάδα ισχύος της.

Υπενθυμίζουμε ότι μετά την αποχώρηση της Honda στο τέλος του 2021 οι ομάδες συμφώνησαν σε πάγωμα της εξέλιξης των PU. Αυτό έχει ισχύ μέχρι και το 2026. Παρεμβάσεις σε αυτές θα επιτρέπονταν μόνο για λόγους αξιοπιστίας. Ενώ η συμφωνία αυτή λειτούργησε καλά για τις Ferrari, Mercedes και RBPT (δηλαδή Honda) δεν συνέβη το ίδιο και με την Renault. Σύμφωνα με πληροφορίες η γαλλική PU υπολείπεται κατά τουλάχιστον 20 ίππων έναντι των ανταγωνιστών της.

Advertisement
Advertisement

Αυτή είναι μία σημαντική διαφορά η οποία δυσκολεύει ιδιαιτέρως το έργο των Οκόν και Γκασλί στους αγώνες. Για να επιτραπεί, όμως, η εξέλιξη των PU στην Alpine, θα πρέπει να συμφωνήσουν και οι υπόλοιπες ομάδες.

Καθώς φαίνεται η Red Bull δεν έχει πρόβλημα με αυτό. Ο Κριστιαν Χόρνερ δήλωσε ότι θα πρέπει το θέμα να συζητηθεί ανοιχτά. «Μέσα στη συμφωνία προβλέπεται ότι εάν υπάρχει διαφορά η οποία υπερβαίνει το 1% μεταξύ των PU, θα πρέπει να συζητήσουμε ειλικρινά για το πώς θα εξαλειφθεί αυτή» δήλωσε ο Βρετανός.

Advertisement

Σε περίπτωση, λοιπόν, που επιτραπεί στην Renault να εξελίξει την PU της, τότε η απόδοση της Alpine θα πάρει μεγάλη ώθηση. Μένει να φανεί εάν θα υπάρξουν ενστάσεις από τους άλλους δύο κατασκευαστές PU.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Alpine: Απομάκρυνση του Ρόσι από την θέση του CEO
F1 GP Ουγγαρίας: Ασταμάτητοι! (+video)
F1 GP Ουγγαρίας: Ο Λάντο έσπασε το τρόπαιο του νικητή (+video)

Advertisement