Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Red Bull: Εμφύλιος πόλεμος!

Ελλάδα 0:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Red Bull: Εμφύλιος πόλεμος!

FORMULA 1

Red Bull: Εμφύλιος πόλεμος!

FORMULA 1

Μετά την αθώωση του Χόρνερ και τον θρίαμβο στο Μπαχρέιν, θα περίμενε κανείς ότι το κλίμα στο στρατόπεδο των πρωταθλητών να ήταν πανηγυρικό. Κάθε άλλο.

Advertisement
Advertisement

Το Σάββατο ο επικεφαλής της Red Bull έφτασε στο paddock παρέα με την σύζυγό του, Τζέρι Χάλιγουελ. Ήταν μία δημόσια εμφάνιση του ζεύγους η οποία αποσκοπούσε στο να δείξει ότι η ιστορία με την καταγγελία εναντίον του Χόρνερ είχε τελειώσει οριστικά.

Εάν, όμως, το θέμα για την οικογένεια Χόρνερ θεωρείται λήξαν, δεν ισχύει το ίδιο και για την οικογένεια Φερστάπεν! Λίγο μετά την νίκη του Μαξ στο Σακχίρ, ο πατέρας του Ολλανδού, Γιος Φερστάπεν, προκάλεσε αίσθηση με δηλώσεις του εναντίον του Χόρνερ στις Daily Mail και De Telegraaf!

«Θα υπάρχει ένταση όσο παραμένει (σ.σ. ο Χόρνερ) στην θέση του» δήλωσε ο Γιος. «Η ομάδα κινδυνεύει να διαλυθεί! Δεν γίνεται να συνεχίσουμε έτσι. Κάποια στιγμή θα εκραγεί!» συμπλήρωσε. «Ο Χόρνερ παριστάνει το θύμα ενώ είναι εκείνος που δημιουργεί το πρόβλημα» υπογράμμισε ο πατέρας του Μαξ στην άνευ προηγουμένου δημόσια επίθεσή του κατά του επικεφαλής της Red Bull!

Advertisement
Advertisement

Ο πατέρας Φερστάπεν ερωτήθηκε και για το εάν ήταν εκείνος ο οποίος διέρρευσε σε σημαίνοντα πρόσωπα του paddock τα φερόμενα ως στοιχεία της έρευνας κατά του Χόρνερ. «Αυτό δεν θα είχε νόημα. Γιατί να έκανα κάτι τέτοιο ενώ ο Μαξ τα πηγαίνει τόσο καλά εδώ» αποκρίθηκε ο Ολλανδός.

Με το ίδιο σκεπτικό, βέβαια, θα μπορούσε να αναρωτηθεί κανείς γιατί ο Φερστάπεν έκανε και τις ανωτέρω δηλώσεις κατά του Χόρνερ. Λίγο αργότερα ο Γιος Φερστάπεν θα δήλωνε στο BBC Sports ότι έκανε τα σχόλια για τον επικεφαλής της Red Bull έπειτα από καβγά που είχαν οι δυο τους στο Μπαχρέιν! Συνέχισε, λέγοντας ότι ο Μαξ είχε δει τα σχόλια και δεν είπε κάτι.

Στο Σακχίρ, μάλιστα, ο Γιος Φερστάπεν εθεάθη να συνομιλεί με τον επικεφαλής της Mercedes, Τότο Βολφ. Ο Αυστριακός σε ερώτηση που του τέθηκε για το εάν μιλούσαν για πιθανή μετακίνηση του Μαξ στην Mercedes απάντησε αινιγματικά ότι «τα πάντα είναι πιθανά!»

Advertisement

Εκπρόσωπος της Red Bull έβγαλε ανακοίνωση χθες το βράδυ τονίζοντας ότι η ομάδα είναι ενωμένη. Ο Χόρνερ από την άλλη δήλωσε για άλλη μια φορά ότι είναι επικεντρωμένος στην δουλειά του και στην οικογένειά του.

Είναι πραγματικά αξιοπερίεργα τα όσα συμβαίνουν στην Red Bull τον τελευταίο καιρό. Η ομάδα μπορεί να κυριαρχεί στις πίστες από το 2022, με τον τρόπο που το έπραττε για χρόνια η Mercedes πιο πριν. Ωστόσο μετά τον θάνατο του ιδρυτή της εταιρίας, Ντίτριχ Μάτεσιτς, διεξάγεται ένας εμφύλιος πόλεμος εντός της Red Bull Racing.

Advertisement

Με την ανάληψη των καθηκόντων του CEO από τον Όλιβερ Μίντσλαφ, είχε γίνει αμέσως εμφανής η διάσταση απόψεων μεταξύ εκείνου και του Χόρνερ για το πώς θα έπρεπε να διοικείται η RBR. Στις αρχές οι Χόρνερ-Μάρκο εμφανίζονταν ενωμένοι στο ίδιο στρατόπεδο.

Ωστόσο έπειτα από τις τελευταίες εξελίξεις ο Χέλμουτ Μάρκο δείχνει να έχει αποστασιοποιηθεί από τον Χόρνερ. Στο Μπαχρέιν ήταν η σειρά του Γιος Φερστάπεν. Οι δύο άνδρες ασκούν με διαφορετικούς τρόπους τεράστια πίεση στον Χόρνερ.

Είναι άραγε αυτό ένα σχέδιο για να εξωθήσουν τον Βρετανό σε παραίτηση; Και ποιος βρίσκεται πίσω από όλα αυτά; Αρκετοί πιστεύουν ότι δεν είναι άλλος από τον ίδιο τον Μίντσλαφ ο οποίος θέλει να αναλάβει ο ίδιος της διοίκηση της ομάδας F1.

Advertisement

Είναι εξαιρετικά πιθανό στην προσπάθειά του αυτή ο Μίντσλαφ να έχει την στήριξη του Μαρκ Μάτεσιτς, υιού του εκλιπόντος ιδρυτή της Red Bull GmbH και κατόχου του 49% των μετοχών της εταιρίας. Αυτό υπαινίχθηκε ο Χόρνερ στο Μπαχρέιν όταν δήλωνε ότι σε όλη αυτή την ιστορία είχε «την πλήρη στήριξη της συζύγου του και των Ταϊλανδών μετόχων (πρόκειται για την οικογένεια Γιουβίντιγια η οποία κατέχει το 51%) της εταιρίας».

Όσο για τον Μαξ Φερστάπεν, εκείνος δεν έχει παρέμβει μέχρι στιγμής και κρατάει ουδέτερη στάση. Ωστόσο ένα πράγμα είναι βέβαιο. Η ιστορία αυτή δεν έχει τελειώσει ακόμη. Όσο κι αν ο Κρίστιαν Χόρνερ πιστεύει το αντίθετο.