Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

FIA: Κλείνει το θέμα των Βολφ

Ελλάδα 19:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

FIA: Κλείνει το θέμα των Βολφ

FORMULA 1

FIA: Κλείνει το θέμα των Βολφ

FORMULA 1

Τελικά το ζήτημα με τους Βολφ και την FIA μοιάζει να λύθηκε με την υπαναχώρηση της ομοσπονδίας από την έρευνα την οποίαν είχε ανακοινώσει πριν δύο ημέρες.

Advertisement
Advertisement

Η FIA είχε βγάλει ανακοίνωση την Τρίτη σύμφωνα με την οποίαν το τμήμα συμμόρφωσης θα ερευνούσε την διαρροή εμπιστευτικών πληροφοριών από μέλος της FOM προς έναν επικεφαλής ομάδας της F1.

Ο team principal δεν κατονομαζόταν όπως και το μέλος της FOM. Ωστόσο δεν άργησε να γίνει γνωστό -έπειτα και από ρεπορτάζ του BusinessF1– ότι επρόκειτο για τους Τότο και Σούζι Βολφ. Η σύζυγος τους επικεφαλής της Mercedes είναι εδώ και λίγο καιρό η διευθύνουσα σύμβουλος της F1 Academy.

Advertisement
Advertisement

Αμέσως οργίασαν οι φήμες για το πώς ξεκίνησε η έρευνα της FIA. Πολλοί έκαναν λόγο για καταγγελία από άλλον team principal της F1. Εντούτοις όλες οι ομάδες εξέδωσαν γρήγορα ανακοινώσεις με τις οποίες αρνούνταν ότι είχαν κάποια ανάμιξη στο όλο ζήτημα.

Ανακοινώσεις εξέδωσαν επίσης οι Mercedes, Formula 1 αλλά και η ίδια η Σούζι Βολφ. Σε όλες εκφραζόταν ενόχληση για την έρευνα όπως και η σιγουριά ότι δεν υπάρχει κανένα σκοτεινό σημείο.

Advertisement

Τελικά η FIA έδωσε τέλος στο θέμα ανακοινώνοντας ότι είναι ευχαριστημένη με τα μέτρα που λαμβάνει η FOM ώστε να μην υπάρξει διαρροή εμπιστευτικών πληροφοριών. «Έπειτα από έλεγχο του κώδικα συμπεριφοράς της FOM όπως και την πολιτική της για την σύγκρουση συμφερόντων, η FIA είναι ικανοποιημένη με τα μέτρα που λαμβάνονται στον τομέα αυτόν από την FOM» γράφει η ανακοίνωση.

Advertisement

«Η FIA επιβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει καμία έρευνα σε εξέλιξη σχετικά με οποιοδήποτε πρόσωπο. Η FIA έχει καθήκον να ελέγχει και να φροντίζει για την ακεραιότητα του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού» καταλήγει η ανακοίνωση. Το θέμα, λοιπόν, θεωρείται λήξαν. Για την ώρα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Χάμιλτον: Δεν θα με ενδιέφερε να κερδίσω με την Red Bull
Mercedes: FIA εναντίον του ζεύγους Βολφ!
Υπόθεση Βολφ: Τι πραγματικά συμβαίνει;