Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Red Bull: Απομακρύνεται από Porsche και Honda;

Ελλάδα 5:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Red Bull: Απομακρύνεται από Porsche και Honda;

FORMULA 1

Red Bull: Απομακρύνεται από Porsche και Honda;

FORMULA 1

Αποκαλυπτικός ήταν ο Christian Horner σε σημερινές του δηλώσεις. Ο επικεφαλής της Red Bull ξεκαθάρισε ότι η όποια μελλοντική συνεργασία της ομάδας θα γίνει υπό τους δικούς της όρους.

Advertisement
Advertisement

Αυτό αφορά τόσο στην περίπτωση της Porsche όσο και στην περίπτωση της Honda. Συγκεκριμένα, ο Horner μιλώντας στο κανάλι Sky Sports F1 δήλωσε: “Η Red Bull ήταν πάντα μία ανεξάρτητη ομάδα. Αυτό ήταν ανέκαθεν ένα από τα δυνατά μας σημεία. Δεν λειτουργούσαμε ποτέ στα πρότυπα των μεγάλων εταιριών και δεν θέλουμε να το πράξουμε αυτό ούτε στο μέλλον“.

Ο επικεφαλής της Red Bull συνέχισε φωτογραφίζοντας την Porsche και αναφερόμενος στην φημολογία που έχει αναπτυχθεί τελευταία για την εξαγορά του 50% των μετοχών της Red Bull Racing από την γερμανική εταιρία. “Οι πιθανοί συνεργάτες μας θα πρέπει να αποφασίσουν αν θέλουν να μπουν στο πάρτι (sic) ή όχι. Αλλά αν μπουν θα πρέπει να το κάνουν στα πλαίσια της δικής μας αγωνιστικής κουλτούρας“.

Advertisement
Advertisement

Οι παραπάνω δηλώσεις δείχνουν ότι οι λόγοι της καθυστέρησης στην ανακοίνωση της σύμπραξης Red Bull-Porsche είναι μάλλον πιο σοβαροί από ότι εικαζόταν αρχικά. Οι δύο πλευρές φαίνεται να απέχουν αρκετά σε κρίσιμους τομείς μιας τέτοιας συνεργασίας.

Ούτε, όμως, μια συνεργασία με την Honda φαντάζει πολύ πιθανή αν λάβουμε υπόψη τα όσα δήλωσε ο Horner. “Η Honda αποσύρθηκε από την F1 και κρατάει μία μικρή επαφή μέσω ημών και της συμφωνίας που έχουμε με την HRC. Γίνεται λόγος για είσοδό τους το 2026 αλλά το τρένο μας (εννοεί της Red Bull) έχει φύγει ήδη. Έχουμε δεσμευτεί στο project της Red Bull Powertrains“.

Advertisement

Η RBT απασχολεί αυτήν την στιγμή 300 εργαζόμενους. Η Red Bull έχει επενδύσει μεγάλα ποσά σε αυτό και φαίνεται ότι επιθυμεί να προχωρήσει περεταίρω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Marko: Ευχαριστούμε Toto!
F1 GP Ολλανδίας: Προεπισκόπηση
F1 GP Ολλανδίας: Ο Russell πρώτος στο FP1

Advertisement