Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Πώς βλέπει το μέλλον του ο Φερστάπεν;

Ελλάδα 6:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πώς βλέπει το μέλλον του ο Φερστάπεν;

FORMULA 1

Πώς βλέπει το μέλλον του ο Φερστάπεν;

FORMULA 1

Ο Μαξ Φερστάπεν μίλησε ανοιχτά για το μακροπρόθεσμα το μέλλον του στο σπορ. Και αυτά που είπε ίσως εκπλήξουν αρκετούς.

Advertisement
Advertisement

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα τελευταία τρία χρόνια ο Φερστάπεν έχει όλα όσα θα επιθυμούσαν οι υπόλοιποι 19 οδηγοί του grid. Πρωταθλήματα, νίκες, ένα καταπληκτικό μονοθέσιο και κυρίως μία ομάδα που τον λατρεύει και της οποίας είναι ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης.

Επιπλέον είναι γνωστό ότι ο Μαξ είναι ένας αυθεντικός… petrolhead! Όταν δεν τρέχει στα σιρκουί του πρωταθλήματος, αγωνίζεται είτε με καρτ είτε σε αγώνες προσομοιωτή. Η ομάδα του, Teamredline συμμετέχει συνεχώς σε πολλούς αγώνες και με τον ίδιο τον Φερστάπεν πολλές φορές πίσω από το τιμόνι.

Advertisement
Advertisement

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι ο Μαξ σκέφτεται συνεχώς και αποκλειστικά τους αγώνες. Όμως κάτι τέτοιο δεν είναι απολύτως αληθές. Τουλάχιστον αυτό δηλώνει ο ίδιος ο Ολλανδός.

«Μου αρέσουν οι αγώνες. Μου αρέσει να κερδίζω. Και φυσικά υπάρχουν ο μεγάλος μισθός και το υψηλό επίπεδο ζωής. Είναι, όμως, αυτή η ζωή πραγματικά καλή;» αναρωτήθηκε ο Μαξ μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Αζερμπαϊτζάν.

Advertisement

Αυτή η δήλωση μπορεί ακόμη και να σοκάρει μερικούς. Άλλωστε ο Ολλανδός κυριολεκτικά έχει περάσει όλη τη ζωή του στις πίστες. Ωστόσο, ο Μαξ έχει πιο ευρεία σκέψη από ότι νομίζουν οι περισσότεροι.

«Μπορεί να ξενίζει ορισμένους. Όμως όταν το ζεις από μέσα είναι διαφορετικά. Σίγουρα όσα συμβαίνουν τώρα είναι καταπληκτικά αλλά πρέπει να βάζεις ένα όριο σε κάποια πράγματα» σημειώνει ο Φερστάπεν.

Τι πιστεύει για τα Sprint

Advertisement

Το συμβόλαιό του με την Red Bull φτάνει μέχρι και το 2028. Η ομάδα έχει φτιάξει ένα από τα καλύτερα μονοθέσια της ιστορίας της και το μέλλον της μοιάζει ονειρικό. «Όταν λήξει το συμβόλαιο θα δω τότε πώς έχουν τα πράγματα και θα αποφασίσω αναλόγως» υποστηρίζει.

Θα αποφασίσει ανάλογα με την ανταγωνιστικότητα το μονοθέσιου που θα διαθέτει τότε αλλά και την μορφή που θα έχουν οι αγώνες της F1. Εξάλλου ο Μαξ ήταν ένας από τους λίγους οδηγούς που κατέκριναν ανοιχτά τους νέους πειραματισμούς της F1 με τους αγώνες Sprint.

Advertisement

«Καταλαβαίνω γιατί η F1 έχει επιλέξει αυτήν την οδό. Επιχειρηματικά έχει νόημα. Φοβερός πρώτος γύρος στο Sprint, ίσως μερικές συγκρούσεις, μπλα μπλα μπλα (sic) αυτοκίνητο ασφαλείας, μεγάλη ένταση. Όμως εγώ το βλέπω από την καθαρά αγωνιστική του σκοπιά» σημειώνει ο Ολλανδός.

Τι είναι, όμως, αυτό που ενοχλεί τον Μαξ στους αγώνες Sprint; «Για εμένα ο αγώνας της Κυριακής πρέπει να είναι το αποκορύφωμα του τριημέρου. Το κυρίως event. Και λόγω του Sprint οι αγώνες χάνουν μέρος της λάμψης τους. Ήδη από το Σάββατο γνωρίζουμε και το ποιος συνδυασμός θα είναι ο ταχύτερος την Κυριακή σε συνθήκες αγώνα» πιστεύει ο Φερστάπεν.

Le Mans ή Indy;

Ο δις πρωταθλητής δεν έχει κρύψει ότι τον ενδιαφέρουν και άλλες σειρές αγώνων. Θα τολμούσε, όμως, να αγωνιστεί σε κάποια από αυτές; «Σε κάποιους αρέσει να κάνουν μόνο ένα είδος αγώνων. Εγώ, όμως, θέλω να δοκιμάσω κι άλλες σειρές. Αλλά δεν μπορείς να αγωνίζεσαι σε δύο κατηγορίες ταυτόχρονα» πιστεύει ο Μαξ.

Πώς θα του φαινόταν, όμως, η ιδέα του να τρέξει στο Le Mans με τον πατέρα του; «Του λέω συνεχώς ότι πρέπει να το προσπαθήσουμε, τα χρόνια περνάνε. Αλλά ακόμη και αν δεν είναι με τον πατέρα μου θα ήθελα να το έχω σαν επιλογή. Θα μου άρεσε επίσης να έφτιαχνα την δική μου ομάδα. Υπάρχουν τόσα πράγματα που μπορεί να κάνει κάποιος πέρα από το να οδηγεί ο ίδιος το μονοθέσιο».

Ο μόνος οδηγός της F1 που έχει καταφέρει να πάρει πρωταθλήματα με την δική του ομάδα ήταν ο Τζακ Μπράμπαμ. Ο οποίος -διόλου τυχαία πιστεύουμε- ήταν και ο ήρωας του Νέλσον Πικέ. Του πατέρα, δηλαδή, της συντρόφου του Μαξ, Κέλυ.

Όσο για τους αγώνες των ΗΠΑ, o Φερστάπεν είναι ξεκάθαρος. «Μου αρέσουν τα IndyCar και τα παρακολουθώ. Υπάρχουν πολλοί εξαιρετικοί οδηγοί τους οποίους γνωρίζω από τις μικρότερες κατηγορίες. Πάντα χαίρομαι όταν πηγαίνουν καλά. Να τρέξω, όμως, στο Indy 500; Ποτέ!» δηλώνει με σιγουριά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1: Επικυρώθηκε η δομή των τριημέρων με Sprint
Λεκλέρ: Που θα πάει αν αποχωρήσει από την Ferrari;
Verstappen: Η F1 βαδίζει σε λάθος κατεύθυνση