Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ψάχνουν την δημοσιότητα πάνω από το κρεβάτι του Σουμάχερ

Ελλάδα 18:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ψάχνουν την δημοσιότητα πάνω από το κρεβάτι του Σουμάχερ

FORMULA 1

Ψάχνουν την δημοσιότητα πάνω από το κρεβάτι του Σουμάχερ

FORMULA 1

Ενώ ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της F1, παραμένει σε κώμα, κάποιοι… φίλοι του συνεχίσουν να προσπαθούν να στρέψουν τα φώτα της δημοσιότητας πάνω τους.

Advertisement
Advertisement

Έξι φορές παγκόσμιος πρωταθλητής; Έτσι τουλάχιστον πιστεύει ο Ελβετός δημοσιογράφος και φίλος του Μίχαελ Σουμάχερ, Ρότζερ Μπενουά.

Πρόσφατα είχαμε τον δικαστικό αγώνα του Φελίπε Μάσα για το πρωτάθλημα του 2008. Στην, μάλλον απίθανη, περίπτωση που ο Βραζιλιάνος κερδίσει, οι τίτλοι του Λιούις Χάμιλτον θα πέσουν από τους επτά στους έξι.

Τώρα έχουμε και κάποιον ο οποίος -σε αναζήτηση λίγης δημοσιότητας ίσως- αμφισβητεί τους επτά τίτλους του Μίχαελ Σουμάχερ. Πρόκειται για τον Ελβετό δημοσιογράφο και φίλο ( ; ) του μεγάλου Γερμανού οδηγού, Ρότζερ Μπενουά.

Advertisement
Advertisement

Ο Μπενουά ότι δέκα χρόνια μετά το ατύχημα που είχε ο φίλος του στο σκι ήταν η κατάλληλη στιγμή για να αμφισβητήσει τους επτά τίτλους του Γερμανού. Όχι όλους, αλλά εκείνον του 1994.

Εκείνη την χρονιά ο Σουμάχερ είχε κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με την Benetton-Ford. όχι, όμως, χωρίς να υπάρξουν εντάσεις και… ενστάσεις! Αιτία στάθηκε η σύγκρουση μεταξύ των Σουμάχερ και Χιλ στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς στην Αδελαΐδα.

Advertisement

Μία σύγκρουση η οποία έθεσε και τους δύο οδηγούς εκτός αγώνα και έχρισε τον Σουμάχερ -ο οποίος προηγούταν στη βαθμολογία για έναν πόντο- πρωταθλητή. «Ο παγκόσμιος τίτλος του 1994 πρέπει να του αφαιρεθεί. Τον κέρδισε μόνο και μόνο επειδή έπαιξε βρόμικα με τον Χιλ» δήλωσε στην Bild ο Μπενουά.

Advertisement

Ο 54χρονος, πλέον, Σουμάχερ δεν έχει εμφανιστεί δημόσια μετά από το ατύχημα που είχε στις Άλπεις τον Δεκέμβριο του 2013. Και ο Μπενουά δεν βλέπει φως στο τούνελ για τον Γερμανό. «Ο Μικ Σουμάχερ είχε πει το 2022 ότι θα έδινε τα πάντα για να μιλήσει ξανά με τον πατέρα του. Αυτό, νομίζω, ότι τα λέει όλα» υπογράμμισε ο Ελβετός δημοσιογράφος.

Δεν συμφωνούν όλοι

Το πρωτάθλημα του 1994 ήταν ένα από τα επεισοδιακότερα στην ιστορία του σπορ. Η σεζόν ξεκίνησε τραγικά με τους θανάτους των Σένα και Ρατσενμπέργκερ στην Ίμολα. Μέχρι τότε ο Σουμάχερ οδηγώντας για την Benetton είχε τρεις νίκες σε τρεις αγώνες.

Advertisement

Αυτό είχε σοκάρει πολλούς στην F1, καθώς όλοι περίμεναν τον Σένα με την Williams να κυριαρχήσει. Τόσο ο Βραζιλιάνος όσο και αρκετοί άλλοι παράγοντες του χώρου θεώρησαν αυτόματα ότι η Benetton είχε κάποιο παράνομο ηλεκτρονικό σύστημα που έδινε το πλεονέκτημα στον Σουμάχερ.

Εντούτοις τίποτε δεν αποδείχθηκε. Και ο Σουμάχερ θα κυριαρχούσε για ακόμη μία δεκαετία στην F1, με όποιο μονοθέσιο και αν οδήγησε.

Και ο τίτλος του 1994; Ήταν όντως «βρόμικο» το πρώτο πρωτάθλημα του Σουμάχερ. Ο συνιδρυτής και επί δεκαετίες τεχνικός διευθυντής της Williams, Πάτρικ Χεντ λέει κάτι άλλο. «Είχα σε μεγάλη εκτίμηση τον Μίχαελ Σουμάχερ. Ωστόσο ήταν πασιφανές στην Αυστραλία ότι έβγαλε τον Χιλ έξω σκόπιμα. Ωστόσο δεν θα έλεγα ότι με πείραξε που ο Μίχαελ κέρδισε τελικά εκείνο το πρωτάθλημα» είχε δηλώσει πρόσφατα ο Χεντ.

«Με όλα όσα είχαν γίνει εκείνη τη χρονιά, τον θάνατο του Άιρτον, το ότι ο Σουμάχερ αποκλείστηκε από δύο ή τρεις αγώνες τους οποίους ο Χιλ κέρδισε, δεν νομίζω ότι θα ήμουν ικανοποιημένος εάν ο Ντέιμον κέρδιζε το πρωτάθλημα εκείνης της χρονιάς» παραδέχτηκε ο Χεντ.

Το ερώτημα είναι γιατί επέλεξε αυτή τη στιγμή ο Μπενουά για να αμφισβητήσει τα επτά πρωταθλήματα του Σουμάχερ. Θα έλεγε, άραγε, τα ίδια εάν ο Μίχαελ δεν ήταν σε αυτήν τη δύσκολη κατάσταση; Ή μήπως αυτή ήταν μια καλή ευκαιρία για εκείνον ώστε να έρθει -έστω και για λίγο- στο προσκήνιο;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πωλείται η εμβληματική Ferrari F1 του Μίκαελ Σουμάχερ!
Εξαλλη η οικογένεια του Μίκαελ Σουμάχερ…
F1: Μονοθέσια με χειροκίνητα κιβώτια