Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Πωλείται η εμβληματική Ferrari F1 του Μίκαελ Σουμάχερ!

Ελλάδα 18:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πωλείται η εμβληματική Ferrari F1 του Μίκαελ Σουμάχερ!

FORMULA 1

Πωλείται η εμβληματική Ferrari F1 του Μίκαελ Σουμάχερ!

FORMULA 1

Ο γνωστός οίκος δημοπρασιών Sotheby’s, ετοιμάζεται για νέο ρεκόρ την προσεχή εβδομάδα στο Μοντερέι.

Advertisement
Advertisement

Σε μια σπάνια προσφορά, η Ferrari F2001b του μεγάλου Μίκαελ Σουμάχερ, που κέρδισε το Grand Prix της Αυστραλίας το 2002, θα είναι διαθέσιμη για αγορά με τους Sotheby’s Sealed.

Το Chassis 215 είναι ένα από τα ελάχιστα μονοθέσια της F1, που δεν τερμάτισαν ποτέ έξω από τις θέσεις του βάθρου κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής του καριέρας, γεγονός που ανεβάζει ακόμα περισσότερο, την ούτως ή άλλως υπέρογκη αξία του.

Ένα από τα πιο πρόσφατα μονοθέσια Ferrari F1 του Γερμανού πιλότου, ένα F2003-GA, έφτασε τα 14,9 εκατομμύρια δολάρια σε δημοπρασία του Sotheby’s πέρυσι, διπλασιάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ των 7,5 εκατομμυρίων δολαρίων το 2017.

Advertisement
Advertisement

Η αλησμόνητη νίκη στην Αυστραλία

Ο «Σούμι» οδήγησε αυτό το αυτοκίνητο για τις εναρκτήριες «πτήσεις» της σεζόν του 2002 και κέρδισε το GP της Αυστραλίας, ένα γεγονός που είναι αξέχαστο για το ατύχημα στην πρώτη γωνία, στο οποίο η Williams-BMW του αδελφού του Ραλφ, «πέταξε» στον αέρα πάνω από την πλάτη του δεύτερου οδηγού της Scuderia, Ρούμπενς Μπαρικέλο.

Advertisement

Σε έναν γεμάτο περιστατικά αγώνα, ο Σουμάχερ έπεσε στην τέταρτη θέση, αλλά πήρε την τρίτη θέση από τον Χουάν Πάμπλο Μοντόγια της Williams, όταν ο Κολομβιανός γλίστρησε μετά από επανεκκίνηση του αυτοκινήτου ασφαλείας και εκμεταλλεύτηκε και την αποχώρηση του Γιάρνο Τρούλι της Renault, για να βρεθεί στη 2η θέση.

Ο προπορευόμενος Ντέιβιντ Κούλθαρντ ( McLaren) αποχώρησε και αυτός, με τον Μοντόγια να περνά μπροστά από τον Σουμάχερ, για να προηγηθεί. Ο Γερμανός ξαναπέρασε τον Μοντόγια, με μια υπέροχη κίνηση στο εξωτερικό της στροφής 2, λίγο μετά. Από εκεί απομακρύνθηκε για να κερδίσει με 18,6 δευτερόλεπτα μπορστά από τον Κολομβιανό.

Advertisement

Αυτός ήταν ο πρώτος από τους 11 αγώνες που θα κέρδιζε ο Σουμάχερ, στο δρόμο του για το πέμπτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula 1, εκείνη τη χρονιά.

Από τα πιο επιθυμητά αυτοκίνητα Grand Prix της σύγχρονης εποχής που υπάρχουν, η Ferrari 2001b Chassis 215 θα είναι διαθέσιμο για αγορά, μαζί με το δεύτερο από τα πέντε μόνο αυτοκίνητα Zagato του 1957, Ferrari 250 GT LWB Berlinetta Tour de France.

Advertisement

Και τα δύο αυτοκίνητα θα εκτεθούν στη ναυαρχίδα δημοπρασίας του RM Sotheby’s στο Μοντερέι, από τις 16 έως τις 19 Αυγούστου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτό είναι το ηλεκτρικό που κερδίζει ακόμα και Formula 1 (+video)
Στον… κουβά η ταινία Formula 1 με τον Μπραντ Πιτ
Στον… κουβά η ταινία Formula 1 με τον Μπραντ Πιτ