FORMULA 1

Hill: Ο Verstappen ικανός για 8 τίτλους!

Ελλάδα 11:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Hill: Ο Verstappen ικανός για 8 τίτλους!

FORMULA 1

Hill: Ο Verstappen ικανός για 8 τίτλους!

FORMULA 1

Ο Verstappen ξεκίνησε εξαιρετικά μία ακόμη σεζόν του στην F1. Και ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 1996, Damon Hill πιστεύει ότι ο Max είναι ικανός να σπάσει όλα τα ρεκόρ του σπορ.

Advertisement
Advertisement

Όταν ο Michael Schumacher κατακτούσε το 7ο του πρωτάθλημα στο Spa του 2004 οι περισσότεροι θεωρούσαν πώς αυτό ήταν ένα επίτευγμα που δεν θα μπορούσε να επαναληφθεί στο μέλλον.

Ωστόσο, ο Lewis Hamilton και η Mercedes τους διέψευσαν. Από το 2014 ο συνδυασμός αυτός σάρωσε σχεδόν τα πάντα στο πέρασμά του. Το αποτέλεσμα ήταν ο Hamilton να φτάσει τους επτά τίτλους του μεγάλου Γερμανού αλλά και να σπάσει πολλά άλλα σημαντικά ρεκόρ. Σε αυτά συγκαταλέγονται εκείνα των περισσότερων νικών και poles (103 και στις δύο περιπτώσεις).

Advertisement
Advertisement

Οι αριθμοί αυτοί τρομάζουν και όπως είναι φυσικό πολλοί πιστεύουν ότι δύσκολα κάποιος θα τους ξεπεράσει στο μέλλον. Ωστόσο ο Damon Hill διαφωνεί. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 1996 πιστεύει ότι ο Max Verstappen είναι ικανός να γράψει νέες χρυσές σελίδες στο βιβλίο της F1.

«Είμαι σίγουρος ότι θα γίνει ακόμη καλύτερος. Βλέπουμε ήδη μία μεγαλύτερη ωριμότητα στην εκμετάλλευση του ταλέντου του» δήλωσε ο Βρετανός. «Δεν υπάρχει όριο στο που μπορεί να φτάσει. Είναι ικανός ακόμη και για 8 πρωταθλήματα» υπογράμμισε.

Advertisement

Ο Hill συνέχισε λέγοντας ότι μπορεί ο Max να μην είναι συμπαθής σε όλους. Ωστόσο έχει ακριβώς αυτό που πρέπει ώστε να πετύχει στην F1.  «Δεν έχει νόημα κανείς να προσπαθεί να είναι ευγενικός. Η προσέγγιση πρέπει να είναι διαφορετική. Και πλέον ο Max έχει την απαραίτητη εμπειρία ώστε να πιέζει μόνο όταν υπάρχει ανάγκη. Πιστεύω ότι πάντα έχει απόθεμα ταχύτητας» σημείωσε ο Βρετανός.

Ο Max Verstappen έχει μέχρι στιγμής 37 νίκες, 22 poles και 80 podiums σε 166 συμμετοχές.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Vasseur: Ιδιαίτερα επιεικής η τιμωρία της Red Bull
Steiner: Ο λόγος που έδιωξα τον Schumacher
Massa: Κρίσιμη περίοδος για τον Hamilton