Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Πόσο καλά παρκάρουν οι οδηγοί της F1; (+video)

Ελλάδα 4:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσο καλά παρκάρουν οι οδηγοί της F1; (+video)

FORMULA 1

Πόσο καλά παρκάρουν οι οδηγοί της F1; (+video)

FORMULA 1

Έχουμε συνηθίσει τους οδηγούς της F1 να δαμάζουν σε κάθε GP τα πιο γρήγορα αυτοκίνητα στον κόσμο. Τι συμβαίνει, όμως, όταν η πρόκληση αλλάζει;

Advertisement
Advertisement

Όπου GP βάλτε το ειδικά διαμορφωμένο πλατό ενός τηλεοπτικού στούντιο. Και όπου γρήγορα αυτοκίνητα το… μίνι φορτηγό Acty της Honda!

Αυτή ήταν η δοκιμασία που έπρεπε να περάσουν οι Μαξ Φερστάπεν, Σέρχιο Πέρεζ, Γιούκι Τσουνόντα και Λίαμ Λώσον πριν το πρόσφατο ιαπωνικό Grand Prix. Ξεχάστε τις 130R, Degner ή τα Esses της Suzuka. Αφήστε για λίγο στην άκρη τις RB19 και AT04. Στο Super Ultimate Japanese Racing Challenge Show -την εκπομπή στην οποίαν εμφανίστηκαν οι τέσσερις οδηγοί- οι απαιτήσεις ήταν διαφορετικές.

Advertisement
Advertisement

Οι στροφές ήταν αυτοσχέδιες και οι υβριδικοί κινητήρες έδωσαν τις θέσεις τους σε δύο… τρικύλινδρα θηρία 660 κυβικών εκατοστών. Όσο για την πρόσφυση των ελαστικών ή την ευστάθεια των μίνι φορτηγών; Σχεδόν ανύπαρκτες! Το αποτέλεσμα; Ξεκαρδιστικό, όπως και τα περισσότερα ιαπωνικά τηλεπαιχνίδια!

Η μάχη είχε τέσσερις πράξεις και οι οδηγοί χωρίστηκαν αναλόγως της ομάδας για την οποίαν οδηγούν. Έτσι οι δύο πιλότοι της Red Bull αγωνίστηκαν εναντίον εκείνων της AlphaTauri.

Advertisement

Πρώτη δοκιμασία το… παρκάρισμα του μίνι φορτηγού. Γιατί λένε ότι οι οδηγοί της F1 είναι οι καλύτεροι στον κόσμο. Αλλά μπορούν να παρκάρουν γρήγορα; Σίγουρα οι Τσουνόντα-Λώσον, μπορούν καλύτερα από τους Φερστάπεν-Πέρεζ! Πρώτος γύρος στην AlphaTauri λοιπόν!

Έπειτα οι τέσσερις οδηγοί έπρεπε να αποδείξουν ότι μπορούν να γίνουν καλοί ντελιβεράδες. Χωρίς ο οδηγός να βλέπει, φυσικά, με τον συνοδηγό να τον καθοδηγεί. Αυτή τη φορά οι οδηγοί της Red Bull κέρδισαν.

Advertisement

Στο… μπόουλινγκ με φορτηγάκια η AlphaTauri κέρδισε και πάλι. Και ο μεγάλος τελικός στην τέταρτη δοκιμασία είδε τους Φερστάπεν-Πέρεζ να επικρατούν τελικά. Φυσικά οι οδηγοί της Red Bull πήραν και το απαραίτητο τρόπαιο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1 GP Ιαπωνίας: Το μέτρο σύγκρισης (+video)
Red Bull Showrun: Σείστηκε η Θεσσαλονίκη από το σόου της Red Bull!
Το τρόπαιο που αντιδρά στο φίλημα! (+video)

Advertisement