Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Red Bull Showrun: Σείστηκε η Θεσσαλονίκη από το σόου της Red Bull!

Ελλάδα 7:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Red Bull Showrun: Σείστηκε η Θεσσαλονίκη από το σόου της Red Bull!

FORMULA 1

Red Bull Showrun: Σείστηκε η Θεσσαλονίκη από το σόου της Red Bull!

FORMULA 1

Το Red Bull Showrun by Alumil, προσέφερε ένα μοναδικό θέαμα πολλών… οκτανίων στο διψασμένο για θέαμα και motorsport κοινό της Θεσσαλονίκης. Το newsauto.gr ήταν, φυσικά, εκεί.

Advertisement
Advertisement

Ήταν αναμφίβολα μία αξέχαστη εμπειρία από την αρχή μέχρι το τέλος. Και η Θεσσαλονίκη είχε το προνόμιο να φιλοξενήσει ένα event το οποίο έχει ταξιδέψει στις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου!

Πρόκειται για το μοναδικό σόου το οποίο φέρνει την F1 αλλά και μερικά από τα ομορφότερα αγωνιστικά οχήματα κυριολεκτικά δίπλα στον θεατή. Δεν ήταν μόνο οι εκκωφαντικοί ήχοι, τα εντυπωσιακά ντριφτ, η μεθυστική μυρωδιά και τα… λίτρα νέφους από τα καμένα ελαστικά ή τα εντυπωσιακά εναέρια loops που θα θυμούνται όσοι το βίωσαν από κοντά.

Advertisement
Advertisement

Εξίσου σημαντική ήταν η ολοκληρωμένη εμπειρία που πρόσφερε το Red Bull Showrun by Alumil στους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Από τους προσομοιωτές και τους διαγωνισμούς pit-stops μέχρι τις -ελεγχόμενες- σούζες, όλα ήταν οργανωμένα στην εντέλεια. Οι θεατές είχαν την ευκαιρία να βιώσουν από κοντά όλα εκείνα τα οποία μέχρι εχθές έβλεπαν μόνο από την τηλεόραση.

Η οργάνωση από την Red Bull με την συνδρομή του δήμου Θεσσαλονίκης ήταν εξαιρετική. Οι συντελεστές του σόου ήταν όλοι προσιτοί και πρόθυμοι να αλληλεπιδράσουν με τον κόσμο. Και ο κόσμος –κάθε ηλικίας και… οπαδικής προτίμησης– ανταποκρίθηκε γεμίζοντας την Νέα Παραλία Θεσσαλνίκης!

Το Showrun

Advertisement

Το θέαμα ξεκίνησε με τον Αρούνας «Αράς» Γκιμπιέζα και τα μοναδικά του κόλπα επάνω στις δύο μοτοσυκλέτες του. Ο Λιθουανός stunt rider εντυπωσίασε το κοινό με την άνεσή του –συνήθως εκτός… σέλας– αλλά και τις ικανότητές του!

Advertisement

Σειρά είχαν οι Red Bull Driftbrothers. Ή για να ακριβολογούμε οι Ελίας Ουντοντζί και Άνταμ Ζελέσκι (συμμετείχε στη θέση του Γιοχάνες Ουτοντζί) με τις θηριώδεις BMW M4 G82 των 1.000 ίππων! Τα δύο αυτά οχήματα αναμφίβολα έκαψαν το περισσότερο ελαστικό από όλα τα υπόλοιπα!

Σε τέτοιο βαθμό, μάλιστα, ώστε για αρκετά δευτερόλεπτα κατά τη διάρκεια των doughnuts όσοι ήταν κοντά μπορούσαν μόνο να τα ακούνε μέσα από το νέφος που προκαλούσαν τα ελαστικά τους!

Advertisement

Εν συνεχεία την σκυτάλη πήραν ο Έλληνας παγκόσμιος πρωταθλητής στο paramotor Δημήτρης Κολλιάκος και το ελικόπτερο των Flying Bulls, χαρίζοντας μας εναέριους ελιγμούς οι οποίοι έκοβαν, κυριολεκτικά, την ανάσα!

Και στο σημείο εκείνο είχε φτάσει η ώρα για την μεγάλη πρωταγωνίστρια του σόου. Αυτή δεν ήταν άλλη από την Red Bull RB8, το μονοθέσιο με το οποίο ο Σεμπ Φέτελ κατέκτησε το πρωτάθλημα του 2012 έπειτα από ένα συγκλονιστικό φινάλε στην Βραζιλία.

Ο ήχος του V8 της RB8 εκκωφαντικός, η επιτάχυνση ασύλληπτη και οι ελιγμοί του Πάτρικ Φριζάχερ αριστοτεχνικοί! Το μονοθέσιο της Red Bull θα έβγαινε άλλες τρεις φορές στην ενός χιλιομέτρου διαδρομή καίγοντας τρία σετ ελαστικών!

Η μοναδική παράσταση συνεχίστηκε με συνδυαστικά stunts των πρωταγωνιστών και ολοκληρώθηκε με όλους τους πρωταγωνιστές να συντονίζονται άψογα στο μεγάλο φινάλε!

Πάτρικ Φριζάχερ

Το newsauto.gr μίλησε με όλους τους πρωταγωνιστές του Red Bull Showrun by Alumil μετά από την ολοκλήρωσή του. Όλοι τους ήταν ενθουσιασμένοι από την υποδοχή που τους επιφύλαξε το ελληνικό κοινό και δήλωσαν ότι θα επέστρεφαν ανεπιφύλακτα στην Ελλάδα! Ξεκινούμε, ασφαλώς, με τον Αυστριακό Πάτρικ Φριζάχερ ο οποίος οδήγησε την RB8.

 «Ήταν ένα υπέροχο event! Έχω συμμετάσχει σε πολλά παρόμοια ανά τον κόσμο αλλά το συγκεκριμένο ήταν ξεχωριστό. Η διαδρομή ήταν πολύ βολική τόσο για εμάς όσο και για τους θεατές. Μπορούσαν να βλέπουν τα πάντα συνεχώς. Δεν βλέπω τον λόγο για τον οποίον δεν θα μπορούσε η Ελλάδα να έχει αγώνα F1».

Σε ερώτησή μας για τον βαθμό δυσκολίας που έχουν τα συνδυαστικά stunts ο Πάτρικ απάντησε: «Δεν θα έλεγα ότι είναι πολύ πιο δύσκολα. Όλοι όσοι συμμετέχουμε γνωρίζουμε τι κάνουμε και εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλον ώστε να προσφέρουμε ένα όμορφο θέαμα και την F1 κοντά στον κόσμο».

Σχετικά με το είδος πίστας που προτιμά, ο Αυστριακός τάχθηκε ανοιχτά υπέρ των σιρκουί πόλης. «Πίστες όπως του Μονακό ή του Μακάου δεν σου αφήνουν περιθώρια λάθους. Και αυτό το στοιχείο υπάρχει σε κάποιο βαθμό και στα Showruns που κάνουμε».

Τέλος στην ερώτηση για το αν προτιμά υποστροφή ή υπερστοφή η απάντηση του Φριζάχερ ήταν ίσως και η αναμενόμενη: «Συνήθως υπερστροφή ισχύος!» απάντησε γελώντας.

Οι πρωταγωνιστές

Ελίας Ουντοντζί: Ο ένας εκ των δύο Driftbrothers είναι άνθρωπος ο οποίος δεν εντυπωσιάζει μόνο με τα ντριφτ του αλλά και με την βαθιά του γνώση επάνω σε τεχνικά θέματα. Άλλωστε ο Ελίας έχει σπουδάσει αεροδιαστημική μηχανική. Και σύμφωνα με τον ίδιο, οι γνώσεις του έχουν βρει εφαρμογή και στις δύο BMW του Showrun.

«Το δυσκολότερο πράγμα κατά τη διάρκεια του σόου είναι η θερμοκρασία εντός του αυτοκινήτου. Λόγω της διαρρύθμισης των εξατμίσεων πολλές φορές αγγίζει τους 55 βαθμούς Κελσίου! Ωστόσο όταν είσαι μέσα στο stunt σου δεν τα σκέφτεσαι αυτά και συνεχίζεις

Σύμφωνα με τον Ελίας το drifting -σε αντίθεση με ότι μπορεί να φαντάζονται οι περισσότεροι- απαιτεί στρατηγική αλλά και τεχνικές ικανότητες. «Σε ένα τέτοιο σόου πρέπει συνεχώς να ελέγχεις την θερμοκρασία των ελαστικών. Πρέπει να φροντίζεις να την ρίχνεις μεταξύ των ντόνατς αλλιώς το ελαστικό μπορεί να καταστραφεί πολύ γρήγορα. Στους αγώνες είναι διαφορετικά καθώς εκεί διαλέγουμε την μαλακότερη δυνατή γόμα και πάμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε!» σημείωσε ο Γερμανός.

Αράς Γκιμπιέζα: «Το καλωσόρισμα του κόσμου ήταν πολύ θερμό. Δεν περίμενα σε καμιά περίπτωση ένα τόσο μεγάλο πλήθος αλλά ήταν μία πολύ ευχάριστη έκπληξη! Μπορούσα και τους άκουγε μέσα από το κράνος μου» δήλωσε ο Λιθουανός.

Μπορεί οι σωματικές απαιτήσεις για έναν stunt rider να είναι υψηλές. Ωστόσο ο Αράς απολαμβάνει όσο τίποτε άλλο το να προσφέρει θέαμα στον κόσμο. Ακόμη και εάν αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να στέκεται όρθιος επάνω στη σέλα της μηχανής του! Για πόση ώρα θα μπορούσε να κάνει το κόλπο αυτό; «Για πάντα!» απαντάει χαμογελώντας ο Αράς.

Δημήτρης Κολλιάκος: Ο Έλληνας παγκόσμιος πρωταθλητής στο paramotor μυήθηκε στον χώρο από τον πατέρα του. Από τα 11 του χρόνια έχει ξεκινήσει αυτό το μαγικό ταξίδι το οποίο συνεχίζεται και σήμερα. «Η απογείωση είναι πάντα η θεραπεία μου και η πτήση είναι κομμάτι της ζωής μου. Με αυτό χαλαρώνω και με αυτό έρχονται καινούργιες ιδέες» σημειώνει ο Δημήτρης.

Σύμφωνα με τον Έλληνα πρωταθλητή το paramotor έχει αρκετά κοινά στοιχεία με τις μοτοσυκλέτες. «Για τον έλεγχο χρησιμοποιούμε τον κινητήρα, τα χέρια, τα πόδια και τον κορμό. Είναι ένας συνδυασμός όλων αυτών». Ο Δημήτρης ασχολείται επίσης με το moto-cross ενώ σαν χόμπι συμμετέχει σε Adventure tours.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ο απόλυτος αγώνας dragster! (+video)
Red Bull: Έφερε την F1 και πάλι στο Nurburgring! (+video)
Red Bull Showrun by Alumil: Το countdown ξεκινά!