Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Ιαπωνίας: Εμφατική pole position για τον Φερστάπεν

Ελλάδα 4:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Ιαπωνίας: Εμφατική pole position για τον Φερστάπεν

FORMULA 1

F1 GP Ιαπωνίας: Εμφατική pole position για τον Φερστάπεν

FORMULA 1

Ο Ολλανδός Παγκόσμιος Πρωταθλητής θα εκκινήσει πρώτος στο ιαπωνικό Grand Prix, αφήνοντας πίσω του τον Πιάστρι και τον Νόρις, με τις δύο McLaren.

Advertisement
Advertisement

Από την πρώτη μέρα των δοκιμών, στην πίστα της Σουζούκα, ο Μαξ Φερστάπεν, έδειξε τις διαθέσεις του.

Τελικά εξασφάλισε μια εμφατική pole position, την ένατη στη φετινή σεζόν, με διαφορές από τους αντιπάλους του, που θύμισαν το ρεσιτάλ του Μίκαελ Σουμάχερ το 2004, στην ίδια πίστα.

«Είχαμε ένα κακό Σαββατοκύριακο στη Σιγκαπούρη, αλλά εδώ εξελίσσονται όλα πολύ καλά και είμαι πραγματικά ενθουσιασμένο από τη δουλειά που γίνεται και από την πίστα», σχολίασε ο πιλότος της Red Bull.

Advertisement
Advertisement

Με διαφορά έξι δέκατων του δευτερολέπτου, πίσω του τερμάτισε ο Όσκαρ Πιάστρι, ενώ η McLaren ολοκλήρωσε την εξαιρετική της προσπάθεις, με τον ομόσταβλό του, Λάντο Νόρις, να καταλαμβάνει την 3η θέση, από την οποία θα εκκινήσει την Κυριακή (24/9).

Ο Σαρλ Λεκλέρ έκανε μόνο έναν γύρο στο Q3, αλλά ανέβηκε στην τέταρτη θέση καθώς η Ferrari φάνηκε να χάνει ρυθμό σε σύγκριση με τη McLaren.

Advertisement

Οι δύο Ferrari… χωρίστηκαν από τον Σέρτζιο Πέρες, ο οποίος είχε 0,773s καθυστερήσεις έναντι του Φερστάπεν, αλλά ο Μεξικανός βρήκε αρκετά για να προχωρήσει μπροστά από τον Κάρλος Σάινθ, κατά δύο δέκατα στην τελευταία του προσπάθεια.

Advertisement

Ο Λιούις Χάμιλτον ήταν ένα δευτερόλεπτο μακριά από τον ρυθμό, αλλά κέρδισε τον ομόσταβλό του του στη Mercedes, Τζορτζ Ράσελ με 0,3 δευτ., ανταποκρινόμενος στη βελτίωση και την πίεση του νεότερου Βρετανού.

Σαν ήρωας, μπροστά στους συμπατριώτες του, ο Γιούκι Τσουνόντα, έφτασε στο Q3 και κατέκτησε την ένατη θέση, κερδίζοντας τον Φερνάντο Αλόνσο.

Λαχτάρα με Σάρτζεντ!

Advertisement

Ο Λόγκαν Σάρτζεντ καρδιοχτύπησε για τα καλά όλους όσοι βρίσκονταν στην πίστα της Σουζούκα, αλλά και τα εκατομμύρια των τηλεθεατών, που παρακολουθούσαν τις κατατακτήριες δοκιμές στο ιαπωνικό Grand Prix.

Στην τελευταία στροφή, πριν την ολοκλήρωση της προσπάθειάς του, στο Q1, o νεαρός Αμερικανός πιλότος έχασε τον έλεγχο της Williams και προσέκρουσε με σφοδρότητα στον τοίχο. Ευτυχώς, ο Σάρτζεντ βγήκε αλώβητες από το μονοθέσιο, το οποίο υπέστη σοβαρές ζημιές, ενώ η διαδικασία διακόπηκε προσωρινά, για λόγους ασφαλείας.

Την Κυριακή (24/9) η δράση στη Σουζούκα κορυφώνεται με τον μεγάλο αγώνα, που θα αρχίσει στις 8 το πρωί, ώρα Ελλάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
MOBILITY: Τελευταία ημέρα για το μεγαλύτερο event του αυτοκινήτου – Στο Golden Hall
Mobility 2023: Η νέα BMW iX1 τα… σπάει!
Δοκιμή: Skoda Enyaq Coupe RS iV