Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Red Bull: Πήγαν να μας αρπάξουν τους χορηγούς

Ελλάδα 15:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Red Bull: Πήγαν να μας αρπάξουν τους χορηγούς

FORMULA 1

Red Bull: Πήγαν να μας αρπάξουν τους χορηγούς

FORMULA 1

Ο Christian Horner ισχυρίστηκε ότι ανταγωνίστρια ομάδα της Red Bull προσπάθησε να αποσπάσει χορηγούς από αυτήν εν μέσω της υπόθεσης με το όριο μπάτζετ πέρσι.

Advertisement
Advertisement

Η ομάδα δεν κατονομάστηκε από τον Horner. Ωστόσο, ο Βρετανός σε συνέντευξή του στην εφημερίδα i, στηλίτευσε το εγχείρημα χαρακτηρίζοντας το ύπουλο.

«Το όλο θέμα με το όριο μπάτζετ μας σπίλωσε. Και οι ανταγωνιστές μας το εκμεταλλεύτηκαν» δήλωσε ο Horner. «Ένας από αυτούς, μάλιστα, επικοινώνησε με χορηγούς και συνεργάτες μας. Τους είπε ότι λόγω της τιμωρίας μας η φήμη τους θα αμαυρωνόταν. Ήταν απλώς ύπουλο» σημείωσε ο επικεφαλής της Red Bull.

Advertisement
Advertisement

Η Red Bull είχε τιμωρηθεί πέρσι επειδή βρέθηκε να έχει ξεπεράσει κατά 1,8 εκατομμύρια δολάρια το όριο μπάτζετ του 2021. Στην ομάδα είχε επιβληθεί πρόστιμο 7 εκατομμυρίων δολαρίων. Επιπλέον περιορίστηκε και ο επιτρεπτός χρόνος εξέλιξης του μονοθέσιού της εντός του 2023.

Ωστόσο, οι ποινές αυτές δεν φάνηκαν να επηρεάζουν για την ώρα την απόδοση της ομάδας. Αντιθέτως, οι RB19 έχουν κυριαρχήσει μέχρι στιγμής στους δύο πρώτους αγώνες του πρωταθλήματος. Ο Horner, βέβαια, δεν τρέφει αυταπάτες για το ότι οι ανταγωνιστές της Red Bull καραδοκούν.

Advertisement

«Πάντα κάποια ομάδα θα μηχανορραφεί εναντίον μας. Πάντα θα υπάρχει κάτι για να προσπαθήσουν να μας κάνουν πιο αργούς. Όπως μία τεχνική οδηγία παραδείγματος χάρη. Αλλά είναι μέρος του παιχνιδιού. Και καθώς κάποιος έχει προηγούμενη εμπειρία τέτοιων καταστάσεων μπορεί και τις αντιμετωπίζει πιο αποτελεσματικά» υπογράμμισε ο Horner.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Porsche: Μένει εκτός Formula 1
Ferrari: Μπορεί να σώσει τη χρονιά στην F1;
Piquet: Πληρώνει ακριβά τα σχόλια για τον Hamilton

Advertisement