Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Η Nike μπλοκάρει τη σειρά ρούχων του Max Verstappen

Ελλάδα 4:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Nike μπλοκάρει τη σειρά ρούχων του Max Verstappen

FORMULA 1

Η Nike μπλοκάρει τη σειρά ρούχων του Max Verstappen

FORMULA 1

Οι ελπίδες του Ολλανδού για το λανσάρισμα της δικής του σειράς αθλητικού ρουχισμού με την ονομασία «Max 1» δέχτηκαν ένα ισχυρό πλήγμα από τον αμερικανικό κολοσσό.

Advertisement
Advertisement

Οι δύο πλευρές βρίσκονταν σε διαμάχη από τον Φεβρουάριο του 2022 έπειτα από προσφυγή της Nike στο γραφείο πνευματικής ιδιοκτησίας της Μπενελούξ. Ένα χρόνο αργότερα η υπηρεσία αποφάσισε υπέρ των Αμερικανών.

Η ιστορία ξεκινάει λίγο πριν ο Verstappen κατακτήσει τον πρώτο του παγκόσμιο τίτλο. Τον Δεκέμβριο του 2021 οι εκπρόσωποι του Ολλανδού είχαν καταθέσει αίτηση για την κατοχύρωση των πνευματικών δικαιωμάτων του ονόματος «Max 1». Το επιχειρηματικό πλάνο αφορούσε στην παραγωγή αθλητικού ρουχισμού και υπόδησης.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο, η Nike φοβούμενη ότι θα πληγεί το δικό της brand υποδημάτων, «Air Max» κατέθεσε προσφυγή λίγους μήνες αργότερα. Το σκεπτικό της εταιρίας ήταν ότι οι δύο μάρκες έχουν ονόματα τα οποία μοιάζουν πολύ μεταξύ τους. Επιπλέον, η εταιρία του Verstappen θα δραστηριοποιούταν στον ίδιο εμπορικό κλάδο με της Nike.

Η αρμόδια υπηρεσία (BOIP) έδωσε την άδεια στον Verstappen να χρησιμοποιεί το λογότυπο «Max 1» σε άλλους τομείς. Σε αυτούς ανήκουν η προώθηση, η εκπαίδευση  και η ψυχαγωγία. Έκανε, όμως, δεκτή την προσφυγή της Nike για τον τομέα της παραγωγής αθλητικής ένδυσης και υπόδησης.

Advertisement

Έτσι, ο Max θα πρέπει να σκεφτεί κάποιο άλλο logo εάν θέλει να προχωρήσει μελλοντικά στην παραγωγή της δικής του σειράς ρούχων. Μέχρι τότε καλείται να πληρώσει και τα νομικά έξοδα της Nike για την υπόθεση τα οποία ανέρχονται στα… 1.045 ευρώ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1 GP Σαουδικής Αραβίας: Μπορεί ο Perez να γίνει διεκδικητής; (+video)
Senna: Μίνι-σειρά στο Netflix για το μεγάλο Βραζιλιάνο
Lewis Hamilton: Σε κρίσιμο σταυροδρόμι

Advertisement