Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Mercedes: Πολυετής επέκταση συμβολαίου και στον Άλισον

Ελλάδα 12:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mercedes: Πολυετής επέκταση συμβολαίου και στον Άλισον

FORMULA 1

Mercedes: Πολυετής επέκταση συμβολαίου και στον Άλισον

FORMULA 1

Η Mercedes, έπειτα από την επέκταση συμβολαίου στον Τότο Βολφ- επέκτεινε την συνεργασία της και με τον επικεφαλής τεχνικό διευθυντή της, Τζέιμς Άλισον.

Advertisement
Advertisement

Ο Άλισον είχε επιστρέψει στην Mercedes την περσινή άνοιξη με αποστολή να φτιάξει από την αρχή το concept για τα μονοθέσια της από το 2024 και μετά.

Ο Βρετανός είχε αντικαταστήσει στον ρόλο αυτόν, τον Μάικ Έλιοτ ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τις W13 και W14 οι οποίες είχαν απογοητεύσει με τις επιδόσεις τους. Ο Έλιοτ αποχώρησε από την ομάδα λίγους μήνες μετά. Στο μεσοδιάστημα ο Άλισον είχε ήδη αρχίσει τον σχεδιασμό για το φετινό μονοθέσιο της ομάδας.

Advertisement
Advertisement

Αυτό, κατά πάσα πιθανότητα, θα ονομαστεί W15. Η Mercedes ευελπιστεί ότι το νέο της αγωνιστικό θα σηματοδοτήσει και την επιστροφή της στην συχνή διεκδίκηση νικών και -γιατί όχι; – των δύο πρωταθλημάτων.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο Τότο Βολφ δεσμεύτηκε για μία ακόμη τριετία στον ρόλο του επικεφαλής της ομάδας. Σήμερα ήταν η σειρά του Άλισον ο οποίος υπέγραψε πολυετή επέκταση του συμβολαίου του με την ομάδα.

Advertisement

Η ακριβής διάρκεια της επέκτασης δεν έχει ανακοινωθεί. Ωστόσο θα ήταν ασφαλές να υποθέσουμε ότι αυτή θα είναι τουλάχιστον τριετής όπως και του Βολφ. Έτσι ο Άλισον θα είναι επιφορτισμένος όχι μόνο με τον σχεδιασμό των μονοθέσιων της παρούσας γενιάς αλλά και για εκείνα της επόμενης από το 2026 και μετά.

Advertisement

Έτσι, η Mercedes έχει εξασφαλίσει την απαραίτητη σταθερότητα στις κρίσιμες θέσεις ευθύνης μέχρι και το 2026. Τα συμβόλαια των Χάμιλτον και Ράσελ, από την άλλη, λήγουν στο τέλος του 2025. Κατά συνέπεια θα υπάρξουν νέες διαπραγματεύσεις με τους οδηγούς, λογικά, από το τέλος του 2024 και μετά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Williams: Με PU της Mercedes μέχρι και το 2030
F1: Τα αφεντικά (+video)
Βολφ: Θέλω το 8ο με τον Χάμιλτον!