Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Χάμιλτον: Δώρισε το βραβείο του σε οπαδό;

Ελλάδα 22:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Χάμιλτον: Δώρισε το βραβείο του σε οπαδό;

FORMULA 1

Χάμιλτον: Δώρισε το βραβείο του σε οπαδό;

FORMULA 1

Ο Λιούις Χάμιλτον είχε ταξιδέψει μέχρι το Μπακού για να παρευρεθεί στο καθιερωμένο ετήσιο γκαλά της FIA όπου και παρέλαβε το βραβείο του για την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα οδηγών.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο ο Βρετανός έφυγε χωρίς να πάρει το βραβείο μαζί του. Κυκλοφόρησαν φήμες, μάλιστα, που ήθελαν τον Λιούις να το έχει δωρίσει σε κάποιον οπαδό του.

Λαμβάνοντας υπόψη τα όσα είχαν συμβεί την προηγούμενη εβδομάδα μεταξύ της FIA και της Mercedes, η ιστορία ακουγόταν πιστευτή. Η ομοσπονδία είχε ανακοινώσει την διεξαγωγή έρευνας για πιθανότητα ύπαρξης ασυμβίβαστου στην περίπτωση της διευθύνουσας συμβούλου του F1 Academy, Σούζι Βολφ. Η Σούζι είναι, φυσικά, η σύζυγος του Τότο Βολφ.

Advertisement
Advertisement

Αμέσως ξέσπασε επικοινωνιακός πόλεμος μεταξύ των δύο πλευρών. Σε αυτόν συμμετείχε και ο Χάμιλτον ο οποίος έσπευσε να υποστηρίξει την Βολφ. Χαρακτήρισε δε την κίνηση της FIA ως απαράδεκτη. Τελικά η FIA σταμάτησε την όποια έρευνα και το θέμα έκλεισε.

Πολλοί, λοιπόν, θεώρησαν ότι ο Χάμιλτον αποφάσισε να στείλει ένα μήνυμα προς την ομοσπονδία αφήνοντας το βραβείο του πίσω. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν αληθεύει τελικά. Εκπρόσωπος της Mercedes διαβεβαίωσε ότι ο Χάμιλτον άφησε το βραβείο στο Μπακού ώστε η FIA να το στείλει στην ομάδα.

Advertisement

Στα πλαίσια της εκδήλωσης ο Χάμιλτον δήλωσε αισιόδοξος για την πορεία της Mercedes το 2024. «Επισκέφτηκα το Μπράκλεϊ και το Μπρίξγουορθ για το τελευταίο briefing της χρονιάς. Όπως πάντα πέρασα και από την αεροδυναμική σήραγγα για να ενημερωθώ για την πορεία του νέου μονοθέσιου. Δεν είμαι μηχανικός ή σχεδιαστής αλλά τα πρώτα δείγματα είναι ενθαρρυντικά» δήλωσε ο Χάμιλτον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Χάμιλτον: Δεν θα με ενδιέφερε να κερδίσω με την Red Bull
Υπόθεση Βολφ: Τι πραγματικά συμβαίνει;
F1: Τα πιο κυρίαρχα μονοθέσια της υβριδικής εποχής

Advertisement