Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

McLaren: Τα «ασημένια βέλη» επιστρέφουν στο Σίλβερστοουν!

Ελλάδα 11:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

McLaren: Τα «ασημένια βέλη» επιστρέφουν στο Σίλβερστοουν!

FORMULA 1

McLaren: Τα «ασημένια βέλη» επιστρέφουν στο Σίλβερστοουν!

FORMULA 1

Μπορεί το συγκεκριμένο προσωνύμιο να αφορά αυθεντικά τα μονοθέσια της Mercedes στην F1. Ωστόσο για το βρετανικό GP αυτής της εβδομάδας, θα περιγράφουν τις δύο MCL60.

Advertisement
Advertisement

Η βρετανική ομάδα θα προχωρήσει στον δεύτερο φετινό επετειακό χρωματισμό της, εορτάζοντας τα 60 χρόνια από την ίδρυσή της.

Οι McLaren είχαν αλλάξει για πρώτη φορά livery φέτος στα GP του Μονακό και της Βαρκελώνης. Τότε είχαν γίνει… τρικολόρ ώστε να τιμήσουν το triple crown της ομάδας σε Μονακό, Le Mans και Indy500. Εντούτοις αυτή τη φορά η αλλαγή θα φέρει πίσω μνήμες του προηγούμενου αιώνα. Ήταν το 1997 όταν οι McLaren των Χάκινεν και Κούλθαρντ είχαν αλλάξει από τα χρώματα της Marlboro στο ασημί της προμηθεύτριας κινητήρων τους, Mercedes.

Advertisement
Advertisement

Καθώς τότε η γερμανική εταιρία δεν είχε δική της εργοστασιακή ομάδα στο πρωτάθλημα, τον ρόλο αυτό είχε πάρει de facto η McLaren. Κάπως έτσι είχε επιστρέψει και το παρατσούκλι των «ασημένιων βελών» για τις McLaren εκείνης της περιόδου. Ένα προσωνύμιο το οποίο είχε δοθεί για πρώτη φορά στις Mercedes και Auto Union της δεκαετίας του 30.

Αναμνήσεις μιας άλλης εποχής

Η McLaren διατήρησε τον ασημί χρωματισμό στα μονοθέσια της -στην πορεία, μάλιστα, έτεινε προς το… νίκελ- μέχρι το 2014 όταν και διέκοψε την συνεργασία της με την Mercedes. Φυσικά, από το 2021 η ιστορική αυτή σύμπραξη έχει αναβιώσει.

Advertisement

Ωστόσο η επιλογή για τις ασημένιες πινελιές στις MCL60 δεν έγινε αυτή τη φορά προς τιμήν της Mercedes αλλά ενός άλλου χορηγού της ομάδας, του Google Chrome. Για τον λόγο αυτό και η απόχρωση θα τείνει προς το νίκελ, θυμίζοντας περισσότερο τις McLaren της περιόδου 2006-2014.

Για την ιστορία η Google είχε λανσάρει για πρώτη φορά τον browser της το 2008. Ήταν η χρονιά στην οποίαν ο Χάμιλτον πήρε και το πρώτο του πρωτάθλημα οδηγών με την McLaren.

Advertisement

Λέτε η επιστροφή του ασημί χρώματος να φέρει γούρι στους Νόρις και Πιάστρι για τον εντός έδρας αγώνα; Πάντως στην Αυστρία οι αναβαθμίσεις στην MCL60 του Νόρις δούλεψαν περίφημα. Και οι άνθρωποι της ομάδας επιθυμούν όσο τίποτε άλλο το πρώτο podium της σεζόν να έρθει στο Σίλβερστοουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1: McLaren και Mercedes αλλαγμένες στο Μονακό (+video)
McLaren: Σημαντική μεταγραφή από την Red Bull!
F1 GP Αυστρίας: Αφ’ υψηλού (+video)

Advertisement