Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

McLaren: Έχει προσεγγίσει τη Red Bull για κινητήρες από το 2026

Ελλάδα 4:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

McLaren: Έχει προσεγγίσει τη Red Bull για κινητήρες από το 2026

FORMULA 1

McLaren: Έχει προσεγγίσει τη Red Bull για κινητήρες από το 2026

FORMULA 1

Μπορεί να μας χωρίζει αρκετός χρόνος από την σεζόν του 2026. Όμως, η McLaren εξετάζει από τώρα τις επιλογές της στο θέμα των κινητήρων. Και μία από αυτές είναι η Red Bull Powertrains.

Advertisement
Advertisement

Όπως επιβεβαιώθηκε κατά την διάρκεια του τριημέρου στο Μπαχρέιν ο Christian Horner και ο Zak Brown συναντήθηκαν πρόσφατα στο Milton Keynes. Η συζήτηση των δύο αφορούσε στο θέμα των PU του 2026.

Η Red Bull θα κατασκευάζει τις δικές της PU μέσω της θυγατρικής της, RB PowerTrains. Όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα η προσπάθεια αυτή θα ενισχυθεί οικονομικά και τεχνικά από την Ford. Έτσι, η ομάδα του Milton Keynes είναι περασμένη στη λίστα συμμετοχών του 2026 ως Red Bull-Ford.

Advertisement
Advertisement

Από την άλλη η McLaren διερευνά όλες τις διαθέσιμες επιλογές για το 2026. Η ομάδα του Zak Brown για την ώρα χρησιμοποιεί τις PU της Mercedes. Όμως, είχε συζητήσεις για το 2026 τόσο με την Honda όσο και με την RB Powertrains.

«Έχουμε μια καλή συνεργασία μέχρι στιγμής με την Mercedes» δήλωσε ο Andrea Stella, επικεφαλής της McLaren. «Ταυτόχρονα, όμως, θέλουμε να εξετάσουμε και τις υπόλοιπες επιλογές μας. Νομίζω ότι είναι φυσιολογικό» συμπλήρωσε.

Advertisement

Η Mclaren έχει θέσει ως στόχο της την διεκδίκηση νικών από το 2024. Ωστόσο το φετινό της ξεκίνημα μόνο ελπιδοφόρο δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί. Ήδη από τις χειμερινές δοκιμές ο Brown είχε παραδεχτεί ότι η MCL60 δεν είχε πιάσει τους στόχους εξέλιξης.

Όπως φάνηκε και στον αγώνα του Μπαχρέιν, η ομάδα θα αντιμετωπίσει τους πρώτους αγώνες της χρονιάς ως επιπλέον περιόδους δοκιμών. Στην McLaren ευελπιστούν ότι η ανταγωνιστικότητά τους θα ενισχυθεί με το πρώτο πακέτο αναβαθμίσεων. Αυτό αναμένεται, λογικά, μέχρι το ισπανικό GP.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ecclestone: Γνωρίζαμε για την Σιγκαπούρη του ’08- Τυχερός ο Hamilton
F1 GP Μπαχρέιν: Μπορεί κάποιος να τα βάλει με τις Red Bull; (+video)
F1 GP Μπαχρέιν: Η επιστροφή του ασώτου (+ video)