Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Mclaren: Παρελθόν από την ομάδα ο James Key

Ελλάδα 14:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Mclaren: Παρελθόν από την ομάδα ο James Key

FORMULA 1

Mclaren: Παρελθόν από την ομάδα ο James Key

FORMULA 1

Ο τεχνικός διευθυντής της Mclaren έχει αποχωρήσει από την ομάδα και θα αντικατασταθεί από ένα νέο επιτελείο. Σε αυτό θα συμπεριλαμβάνεται και ο David Sanchez.

Advertisement
Advertisement

Ο Βρετανός μηχανικός είχε ενταχθεί στην McLaren από την -τότε- Toro Rosso, τον Μάρτιο του 2019. Έκτοτε ήταν το πιο υψηλόβαθμο στέλεχος του τεχνικού επιτελείου της ομάδας.

Η μετακίνηση του Key στο Woking φάνηκε αρχικά να δικαιώνεται. Η McLaren είχε μία αργή μεν, αλλά σταθερή αγωνιστική άνοδο. Αυτή κορυφώθηκε δε, κατά την σεζόν του 2021 με την McLaren MCL35M. Το συγκεκριμένο μονοθέσιο είχε αποδειχθεί πολύ ανταγωνιστικό σε ορισμένους αγώνες. Κατέκτησε τη νίκη, μάλιστα, στο ιταλικό GP εκείνης της σεζόν με τον Daniel Ricciardo.

Advertisement
Advertisement

Το πέρασμα, όμως, στους νέους κανονισμούς του 2022 βρήκε την McLaren απροετοίμαστη. Η MCL36 ήταν ένα μονοθέσιο με αρκετά προβλήματα σε στοιχειώδεις τομείς, όπως η ψύξη των εμπρός φρένων. Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με την McLaren, οι σχεδιαστές της ομάδας είχαν θέσει πολύ συντηρητικούς στόχους για εκείνη τη χρονιά. Το αποτέλεσμα ήταν η ομάδα να χάσει σε ανταγωνιστικότητα.

Καθώς στην McLaren προσπαθούσαν να διορθώσουν τα κακώς κείμενα του 2022, παράλληλα το project του φετινού μονοθέσιου έμενε πίσω. Έτσι η McLaren ξεκίνησε και την φετινή σεζόν άσχημα. Από τις χειμερινές δοκιμές, μάλιστα, ο Zak Brown παραδεχόταν δημόσια ότι δεν είχαν επιτευχθεί οι στόχοι εξέλιξης του αυτοκινήτου.

Advertisement

Έτσι, η αποχώρηση του Key θα έπρεπε να θεωρείται μάλλον αναμενόμενη. Ο Βρετανός θα αντικατασταθεί από μία τριανδρία τεχνικών διευθυντών. Η επιτροπή αυτή θα αποτελείται από τους David Sanchez (πρόσφατα παραιτηθείς από την Ferrari, θα είναι υπεύθυνος concept και επιδόσεων), Peter Prodromou (υπεύθυνος αεροδυναμικής) και Neil Houldey (υπεύθυνος σχεδιασμού). Και οι τρεις θα λογοδοτούν στον επικεφαλής της ομάδας, Andrea Stella.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αποκάλυψη: Formula 1 στην Αθήνα;
F1 GP Σαουδικής Αραβίας: Μπορεί ο Perez να γίνει διεκδικητής; (+video)
Senna: Μίνι-σειρά στο Netflix για το μεγάλο Βραζιλιάνο

Advertisement