Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Kvyat: Η Red Bull με πρόδωσε!

Ελλάδα 14:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Kvyat: Η Red Bull με πρόδωσε!

FORMULA 1

Kvyat: Η Red Bull με πρόδωσε!

FORMULA 1

Την πικρία του για τον τρόπο με τον οποίον του είχε συμπεριφερθεί η Red Bull το 2016 εξέφρασε ο πρώην οδηγός της, Daniil Kvyat.

Advertisement
Advertisement

Ο Ρώσος μίλησε στο podcast, Track limits μεταξύ άλλων και για την καθοριστική -για εκείνον- σεζόν του 2016. Την χρονιά της «προδοσίας» του από την Red Bull.

Τότε ο Kvyat ξεκινούσε την δεύτερή του σεζόν με την μεγάλη ομάδα της Red Bull. O Daniil είχε ένα καθόλα αξιοπρεπές 2015 αντικαθιστώντας τον Sebastian Vettel στους Ταύρους. Η προαγωγή του στη μεγάλη ομάδα δε, είχε έρθει έπειτα από μία μόλις χρονιά συμμετοχής στην junior ομάδα της Red Bull, την τότε Toro Rosso. Ο Kvyat είχε εντυπωσιάσει από τους πρώτους του ήδη αγώνες στην F1. Όλα έδειχναν ότι ο Ρώσος θα μπορούσε να καθιερωθεί στο grid ως ένα από τα κορυφαία ονόματά του.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο, όλα θα άλλαζαν το 2016. Το ξεκίνημα εκείνη της χρονιάς ήταν άσχημο για τον Kvyat ο οποίος είχε εμπλακεί σε δύο συγκρούσεις σε Κίνα και Ρωσία. και οι δύο, μάλιστα, ήταν με τον οδηγό τον οποίον είχε αντικαταστήσει στην Red Bull, τον Sebastian Vettel. Τα παραπάνω σε συνδυασμό με την μετεωρική άνοδο του Verstappen στο προσκήνιο, οδήγησαν την Red Bull σε μία σοκαριστική κίνηση πριν το ισπανικό GP εκείνης της χρονιάς.

Ο Verstappen ανέβηκε από την Toro Rosso στην Red Bull με τον Kvyat να ακολουθεί την αντίθετη πορεία. Ο Ολλανδός θα κέρδιζε τον πρώτο του αγώνα με την Red Bull και τα υπόλοιπα ανήκουν στην ιστορία.

Πισώπλατη μαχαιριά

Advertisement

Ωστόσο, ο Kvyat δεν ξεχνάει τα όσα συνέβησαν. «Ήταν μία πισώπλατη μαχαιριά. Αισθάνθηκα προδομένος» δήλωσε ο Kvyat. «Πλέον αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Έχω μία πολύ καλή καριέρα σε άλλες μορφές αγώνων και ευχαριστώ την Red Bull για αυτό. Ένα κομμάτι μου, όμως, είναι ακόμη δυσαρεστημένο με όσα συνέβησαν τότε» υπογράμμισε.

Advertisement

Ο Kvyat δεν θα έχανε μόνο την θέση του στην Red Bull από τον Verstappen. Ο Ρώσος είχε δεσμό από το 2017 με κάποια… Kelly Piquet. Οι δυο τους μάλιστα έχουν και μία κόρη μαζί, από τον Ιούλιο του 2019. Όμως, στο τέλος εκείνης της χρονιάς οι Kvyat και Piquet χώρισαν. Έναν χρόνο μετά η κόρη του Nelson Piquet επισημοποίησε την σχέση της με τον… Max Verstappen με τον οποίον είναι ακόμη μαζί!

Ο Kvyat οδήγησε για τελευταία φορά σε GP F1, στο Άμπου Ντάμπι του 2020. Στα έξι χρόνια του στην F1 ανέβηκε τρεις φορές στο podium. Μετά το 2020 δοκίμασε την τύχη του στα NASCAR ώσπου υπέγραψε με την Prema για το πρωτάθλημα WEC.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Steiner: Ο λόγος που έδιωξα τον Schumacher
F1: Με 25 αγώνες το 2024;
Williams: Η απότομη προσγείωση και το πλάνο του James Vowles