Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Η AlphaTauri παρουσίασε την ΑΤ03 (+video)

Ελλάδα 1:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η AlphaTauri παρουσίασε την ΑΤ03 (+video)

FORMULA 1

Η AlphaTauri παρουσίασε την ΑΤ03 (+video)

FORMULA 1

Η AlphaTauri αποκάλυψε το νέο σε εμφάνιση μονοθέσιο για το 2022. Η παρουσίαση ήταν εικονική, καθώς το αυτοκίνητο δεν θα εμφανιστεί κανονικά στο κοινό μέχρι την πρώτη δοκιμή προετοιμασίας την επόμενη εβδομάδα στη Βαρκελώνη.

Advertisement
Advertisement

Η ομάδα έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες της πρωτότυπης έκδοσης μέσω ενός διαφημιστικού βίντεο.

 

Οι λεπτομέρειες του αυτοκινήτου που διακρίνονται στο βίντεο είναι περιορισμένες και περισσότερο τονίστηκε ο νέος συνδυασμός χρωμάτων (μπλε-λευκό), καθώς και ένα επιθετικό σχέδιο για τις πλευρικές ποδιές.

Advertisement
Advertisement

Η AlphaTauri επιστρέφει μετά από την πιο επιτυχημένη σεζόν της στη F1 μέχρι σήμερα, έχοντας συγκεντρώσει 142 βαθμούς και την έκτη θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών. Η ομάδα διατηρεί το line up των οδηγών της: Pierre Gasly και Yuki Tsunoda και θα χρησιμοποιεί ανανεωμένους κινητήρες Honda (σε συνεργασία με την Red Bull).

«Φέτος βλέπουμε μια τεράστια αλλαγή στο αυτοκίνητο, καθώς, λόγω των νέων κανονισμών, η εμφάνιση και η σχεδίαση είναι εντελώς διαφορετικά, οπότε η ομάδα έπρεπε να ξεκινήσει από ένα καθαρό φύλλο χαρτιού», είπε o Gasly και πρόσθεσε: «Δεν θα μάθουμε την πραγματική απόδοση του AT03 μέχρι να το βγάλουμε στην πίστα στις προ-σεζόν δοκιμές στη Βαρκελώνη, αλλά μέχρι στιγμής, νομίζω ότι φαίνεται υπέροχο και είμαι πολύ ενθουσιασμένος που ξεκινά αυτή τη νέα σεζόν».

Advertisement

Το αφεντικό της ομάδας, Franz Tost, ελπίζει ότι οι προσπάθειες της ομάδας για 2022 θα αποδώσουν ακόμα περισσότερο  την επόμενη σεζόν. «Είμαι ενθουσιασμένος που θα αποκαλύψω επιτέλους το μονοθέσιό μας στη νέα σεζόν για την Formula 1 », είπε.

Advertisement

Όπως και η αδελφή ομάδα Red Bull, η AlphaTauri δεν δείχνει στο μονοθέσιο απευθείας την επωνυμία της Honda, αλλά διαθέτει το λογότυπο του τμήματος Honda Racing Corporation που τώρα φροντίζει για τη συμμετοχή της εταιρίας στη F1.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Στην AlphaTauri και το 2021 ο Pierre Gasly
Τι λέει η Honda για την αποχώρησή της από την F1
Η δικαίωση του Pierre Gasly!

Advertisement