Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Helmut Marko: Παιχνίδια μυαλού από την Mercedes

Ελλάδα 6:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Helmut Marko: Παιχνίδια μυαλού από την Mercedes

FORMULA 1

Helmut Marko: Παιχνίδια μυαλού από την Mercedes

FORMULA 1

Πεπεισμένος ότι η Mercedes έχει αρχίσει ήδη τα mind games εμφανίστηκε ο σύμβουλος μηχανοκίνητου αθλητισμού της Red Bull, Helmut Marko. Ο Αυστριακός μίλησε και για τον Lewis Hamilton…

Advertisement
Advertisement

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν οι δηλώσεις του Helmut Marko στον γερμανικό σταθμό Sport1. Λίγο πριν την έναρξη της σεζόν, ο Dr Marko τοποθετήθηκε πάνω σε πολλά θέματα, από τα οποία δεν θα μπορούσαν να λείψουν και οι… αγαπημένοι του Mercedes και Lewis Hamilton.

Για την περσινή πρωταθλήτρια δήλωσε: «Γνωρίζουμε καλά την Mercedes. Συνέχεια γκρινιάζουν στα τεστ προετοιμασίας και ξαφνικά κάνουν το μπαμ! Τα ίδια έλεγαν και πέρσι και νίκησαν στον πρώτο αγώνα». Παραδέχτηκε, όμως, ότι υπάρχουν κάποια θέματα που πρέπει να επιλύσει η γερμανική ομάδα: «Φαίνεται ότι έχουν κάποια ζητήματα αξιοπιστίας που πρέπει να ελέγξουν όπως και την ταλάντωση του μονοθεσίου τους».

Advertisement
Advertisement

Από το στόχαστρο του Marko, όμως, δεν ξέφυγε και ο Lewis Hamilton: «Ο Hamilton ξέρει πόσο έχει ωριμάσει ο Max Verstappen σαν αντίπαλός του. Πόση προσπάθεια και ενέργεια είναι αναγκασμένος να καταβάλλει για να τον αντιμετωπίσει. Δεν θα θέλει να το κάνει αυτό για πολύ καιρό ακόμη».

Καθοριστικός παράγοντας σύμφωνα με τον Αυστριακό θα είναι ο Russell: «Αποφασιστικής σημασίας θα είναι η συμπεριφορά του νέου του ομόσταβλου George Russell. Δεν πρόκειται να σηκώνει οικειοθελώς το πόδι από το γκάζι, όπως έκανε μέχρι τώρα (ως όφειλε) ο Valtteri Bottas».

Για τον μέλλον του Hamilton τοποθετήθηκε και ο πρώην οδηγός της F1, Ralf Schumacher: «Νομίζω ότι έχει προσφέρει πολλά στην Formula 1. Μπορεί να του αρέσει να προκαλεί αλλά έχει εκατομμύρια οπαδούς και έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στην άνοδο του σπορ στις ΗΠΑ. Θα είναι πλήγμα μία πιθανή αποχώρησή του. Ας μην γελιόμαστε, ωστόσο. Το μέλλον για την Mercedes είναι ο Russell. Ένα όγδοο πρωτάθλημα θα επέτρεπε στον Hamilton να αποχωρήσει όντας στην κορυφή».

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Formula 1: Ποια ομάδα προηγείται;
Hamilton: Πότε σταματά την F1;
Εκτός Μπαχρέιν ο Vettel!

 

Advertisement