Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Haas: Αμφισβητεί την τελική κατάταξη του GP των ΗΠΑ

Ελλάδα 8:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Haas: Αμφισβητεί την τελική κατάταξη του GP των ΗΠΑ

FORMULA 1

Haas: Αμφισβητεί την τελική κατάταξη του GP των ΗΠΑ

FORMULA 1

Η FIA επιβεβαίωσε ότι η αμερικανική ομάδα έχει αιτηθεί την επανεξέταση των αποτελεσμάτων του GP των ΗΠΑ. Την Τετάρτη η ακρόαση.

Advertisement
Advertisement

Η καρό σημαία στον αγώνα του Ώστιν μπορεί να έπεσε στις 22 Οκτωβρίου. Ωστόσο το δράμα που αφορά στην τελική κατάταξη του GP δεν έχει τελειωμό.

Λίγες ώρες μετά τον αγώνα είχαμε τους αποκλεισμούς των Χάμιλτον και Λεκλέρ από τα τελικά αποτελέσματα λόγω υπερβολικής φθοράς του κατώτατου στοιχείου στα πατώματα των μονοθέσιων τους. Τώρα η Haas έχει ασκήσει το δικαίωμα επανεξέτασης των αποτελεσμάτων του GP. Η αμερικανική ομάδα ισχυρίζεται ότι υπήρξαν πολλές παραβιάσεις των ορίων της πίστας από ορισμένους οδηγούς οι οποίες δεν τιμωρήθηκαν.

Advertisement
Advertisement

Στο Ώστιν, τον εντός έδρας αγώνα για την Haas, ο Νίκο Χούλκενμπεργκ είχε τερματίσει αρχικά στην 13η θέση. Προβιβάστηκε, όμως, στην 11η έπειτα από τους αποκλεισμούς των Χάμιλτον-Λεκλέρ. Σύμφωνα με την Haas υπήρξαν πολλαπλές παραβιάσεις των ορίων της πίστας στην στροφή 6 από τους Άλμπον, Πέρεζ και Στρολ κατά τη διάρκεια του αγώνα οι οποίες δεν επέσυραν ποινή.

Και οι τρεις αυτοί οδηγοί τερμάτισαν εντός της βαθμολογούμενης δεκάδας, μπροστά από τον Χούλκενμπεργκ. Η Haas ευελπιστεί ότι τουλάχιστον ένας εξ αυτών θα τιμωρηθεί και έτσι ο Γερμανός οδηγός της θα μπει εντός των βαθμών.

Advertisement

Υπενθυμίζουμε ότι για να υπάρξει μία τέτοια απόφαση, η Haas θα πρέπει να προσκομίσει νέα στοιχεία τα οποία δεν είχαν στην διάθεση τους οι αγωνοδίκες κατά τη διάρκεια του αγώνα. Το ίδιο είχαν επιχειρήσει και οι Ferrari-Σαινθ στο GP Αυστραλίας, χωρίς επιτυχία.

Λογικά, οι ελπίδες των Αμερικανών για αλλαγή της τελικής κατάταξης είναι μάλλον ισχνές. Στην ακρόαση έχουν κληθεί και οι Aston Martin, Williams και Red Bull.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έλιοτ: Παραιτήθηκε από την Mercedes!
F1 GP Βραζιλίας: Διδάγματα από το παρελθόν (+video)
F1 GP Βραζιλίας: Σε άλλη κλάση (+video)