Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

GP Πορτογαλίας: Στην Pole Position ο Bottas!

Ελλάδα 17:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

GP Πορτογαλίας: Στην Pole Position ο Bottas!

FORMULA 1

GP Πορτογαλίας: Στην Pole Position ο Bottas!

FORMULA 1

Τη δέκατη-έβδομη pole position της καριέρας του πανηγύρισε στο Portimao o Valtteri Bottas! Ο Φινλανδός ηγήθηκε του 1-2 της Mercedes, σε μία περίοδο που επηρεάστηκε σημαντικά από τις μεταβολές του ανέμου στο Q3.

Advertisement
Advertisement

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Το Algarve υποδέχθηκε πάλι ομάδες και οδηγούς με καλοκαιρία. Η θερμοκρασία αέρα ήταν στους 18 βαθμούς Κελσίου ενώ αυτή του οδοστρώματος ήταν στους 36.

Στο Q1 τον καλύτερο χρόνο σημείωσε ο Bottas, με τον Lando Norris οριακά πίσω του με τη McLaren. Βίοι αντίθετοι με τον teammate του, Daniel Ricciardo, που έπεσε της εξέλιξης της πίστας και της βελτίωσης των χρόνων στο φινάλε. Ο Esteban Ocon με την Alpine τον εκτόπισε και ο Αυστραλός ήταν η μεγάλη έκπληξη στη ζώνη αποκλεισμού.

Έκπληξη αποτέλεσε και ο αποκλεισμός του Lance Stroll, την ώρα που η άλλη Aston Martin, με τον Sebastian Vettel, ήταν στην όγδοη θέση. Εκτός συνέχειας και ο Nicholas Latifi, ενώ ο έτερος οδηγός της Williams, George Russell, πέρασε για τρίτο συνεχόμενο Grand Prix στο Q2! Εκτός έμειναν για μία ακόμα φορά και οι δύο Haas.

Advertisement

Στο Q2 ο ταχύτερος γύρος ανήκε στον Lewis Hamilton, με επίδοση στο 1.17.968, με τους Bottas, Norris να ακολουθούν και τον Sebastian Vettel να προκρίνεται ξανά στο τελικό στάδιο των κατατακτήριων μετά από 17 αγώνες!

Εκτός συνέχειας έμεινε για μόλις 57 χιλιοστά του δευτερολέπτου ο Russell και μαζί του αποκλείστηκαν οι δύο Alfa Romeo, η Alpine του Fernando Alonso και η Scuderia AlphaTauri του Yuki Tsunoda.

Στο Q3, στην πρώτη ζαριά μόλις 7 χιλιοστά του δευτερολέπτου χώριζαν τις δύο Mercedes, με τον Bottas στην προσωρινή pole, την ώρα που ο χρόνος του Max Verstappen είχε ακυρωθεί γιατί είχε υπερβεί τα όρια της πίστας στη στροφή 4.

Advertisement

Στη δεύτερη προσπάθεια κανείς τους δεν κατάφερε να βελτιώσει την επίδοσή του, έτσι ο Bottas πήρε την pole, με τις Mercedes στην πρώτη σειρά του grid και τις Red Bull στη δεύτερη. Πρέπει να σημειωθεί, πως ο χρόνος του Verstappen που ακυρώθηκε, θα τον τοποθετούσε στην pole με διαφορά 0.139!

Αναλυτικά η κατάταξη:

Ο αγώνας της Κυριακής αρχίζει στις 17.00 ενώ μισή ώρα νωρίτερα, στις 16.30, ξεκινά το Instagram F1 Live με τον Πάνο Σεϊτανίδη και τον Τάκη Πουρναράκη. Για να το παρακολουθήσετε, αρκεί να ακολουθήσετε τα προφίλ @seitanf1 και @pournarakis.

Διαβάστε επίσης:
Grand Prix στη Suzuka για 3 ακομα χρόνια!
Η Τουρκία στη θέση του Καναδά στο καλεντάρι της F1
To F1 Vlog του συναρπαστικού GP της Imola (+video)