Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Η Τουρκία στη θέση του Καναδά στο καλεντάρι της F1

Ελλάδα 18:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Τουρκία στη θέση του Καναδά στο καλεντάρι της F1

FORMULA 1

Η Τουρκία στη θέση του Καναδά στο καλεντάρι της F1

FORMULA 1

H έντονη φημολογία των τελευταίων εβδομάδων επιβεβαιώθηκε και η Τουρκία θα έχει και φέτος θέση στο καλεντάρι του μαγικού κόσμου της Formula 1!

Advertisement
Advertisement

To Grand Prix του Καναδά που ήταν προγραμματισμένο για τις 11-13 Ιουνίου, δεν θα διεξαχθεί, καθώς οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί λόγω της παγκόσμιας πανδημίας Covid-19, προϋποθέτουν υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών για την είσοδο στη χώρα.

Παρά τις προσπάθειες που έκανε ο promoter του αγώνα στην πίστα Gilles Villeuneuve αλλά και οι τοπικές αρχές του Montreal και του Quebec, η ματαίωση του αγώνα αποτέλεσε μονόδρομο. Ωστόσο, η Formula 1 ανακοίνωσε διετή επέκταση του συμβολαίου του αυτού του δημοφιλούς αγώνα.

turkey20-rd14-rbpool-a1000x600

Advertisement
Advertisement

Στο πλαίσιο αυτής, όσοι είχαν εξασφαλίσει εισιτήρια για τους αγώνες του 2020 και του 2021, θα έχουν τη δυνατότητα να βρουν θέση στην κερκίδα στον αγώνα του 2022 ή φυσικά, να λάβουν αποζημίωση.

Όλα αυτά, επαναφέρουν τη γειτονική Τουρκία στο καλεντάρι, στην ίδια ημερομηνία που ήταν προγραμματισμένος ο αγώνας του Καναδά – θα αποτελέσει δηλαδή τον έβδομο εκ των είκοσι-τριών γύρων του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Ο Πρόεδρος και CEO της Formula 1, Stefano Domenicali, είπε: «Παρότι είναι απογοητευτικό το γεγονός πως δεν θα μπορέσουμε φέτος να βρεθούμε στον Καναδά, είμαστε ενθουσιασμένοι που θα φιλοξενηθεί αγώνας στην Τουρκία, εκεί όπου πέρυσι είχαμε ένα συναρπαστικό Grand Prix. Το κοινό είναι ενθουσιασμένο από το δραματικό ξεκίνημα στη σεζόν και η πίστα της Κωνσταντινούπολης εξασφαλίζει σπουδαίες μάχες».

Advertisement

verstappen-turkey20-rd14-rbpool-a1000x600

Διαβάστε επίσης:
Από τη Mercedes ο επικεφαλής της Red Bull Powertrains
To F1 Vlog του συναρπαστικού GP της Imola (+video)
F1: Πράσινο φως για τους αγώνες σπριντ μέσα στο 2021!

Advertisement