Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Grand Prix στη Suzuka για 3 ακομα χρόνια!

Ελλάδα 0:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Grand Prix στη Suzuka για 3 ακομα χρόνια!

FORMULA 1

Grand Prix στη Suzuka για 3 ακομα χρόνια!

FORMULA 1

Η πίστα της Suzuka, μία από τις πλέον αγαπημένες οδηγών και κοινού, θα παραμείνει στο καλεντάρι του μαγικού κόσμου της Formula 1 τουλάχιστον έως και το 2024!

Advertisement
Advertisement

Η εμβληματική πίστα που φιλοξενεί το ιαπωνικό Grand Prix, εντάχθηκε στο πρόγραμμα της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού το 1987. Έκτοτε απουσίαζε από το καλεντάρι μόνο τη διετία 2007-2008 όταν κι ο αγώνας μεταφέρθηκε στο Fuji και φυσικά το 2020, λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών που επέφερε η παγκόσμια πανδημία του Covid-19.

Είναι χαρακτηριστικό πως στη Suzuka έχουν κριθεί 11 παγκόσμια πρωταθλήματα οδηγών – άλλωστε προτού έρθουν τα πετροδόλαρα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, η Ιαπωνία αποτελούσε συχνά την τελευταία παράσταση της σεζόν.

Πρόκειται για ένα σιρκουί κατασκευασμένο 50 χιλιόμετρα Νότιο-Δυτικά της Nagoya, της τρίτης μεγαλύτερης πόλης της Χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου και ανήκει στη Mobilityland, η οποία αποτελεί θυγατρική της Honda. Γι’ αυτό και φέτος ο ιαπωνικός κολοσσός πιέζει την κυβέρνηση της χώρας ο αγώνας να γίνει με θεατές στις κερκίδες, μιας και θα είναι ο τελευταίος με συμμετοχή της Honda ως προμηθεύτρια υβριδικών μηχανών στις Red Bull Racing και Scuderia AlphaTauri. Και μάλιστα, με τη συμμετοχή ενός Ιάπωνα οδηγού, του ταλαντούχου Yuki Tsunoda.

Advertisement
Advertisement

Ο Stefano Domenicali, Πρόεδρος και CEO της Formula 1, είπε σχετικά: «Η Ιαπωνία αποτελεί ξεχωριστό μέρος στις καρδιές και το μυαλό όλων των φίλων της Formula 1 ανά τον κόσμο ενώ η Suzuka έχει φιλοξενήσει μερικές από τις πιο θρυλικές στιγμές του σπορ, με 11 τίτλους να κρίνονται εκεί. Το Ιαπωνικό Grand Prix προσέφερε πάντα δράμα και είμαι ενθουσιασμένος που θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε δράση και συγκινήσεις από την F1 στους παθιασμένους φίλους των αγώνων στην Ιαπωνία».

Το φετινό ιαπωνικό Grand Prix αποτελεί τον δέκατο-έβδομο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος και είναι προγραμματισμένο για τις 10 Οκτωβρίου.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Η Τουρκία στη θέση του Καναδά στο καλεντάρι της F1
To F1 Vlog του συναρπαστικού GP της Imola (+video)
Επίσημο: Grand Prix στο Μαϊάμι από το 2022!

Advertisement