Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Formula 1: Αυτό είναι το νέο σήμα έναρξης!

Ελλάδα 10:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Formula 1: Αυτό είναι το νέο σήμα έναρξης!

FORMULA 1

Formula 1: Αυτό είναι το νέο σήμα έναρξης!

FORMULA 1

Η Formula 1 παρουσίασε την Πέμπτη τους νέους «τίτλους αρχής» που θα εμφανίζονται πριν την έναρξη της κάθε περιόδου. Αλλαγές και στην δομή του τριημέρου.

Advertisement
Advertisement

Το βίντεο ανέβηκε στον επίσημο λογαριασμό της F1 και ήδη έχει «ζεστάνει» τους φίλους του σπορ που ανυπομονούν για την έναρξη της σεζόν! Η κύρια αλλαγή έχει να κάνει με την προσθήκη ενός μονοθεσίου σχεδιασμένου στα πρότυπα των φετινών κανονισμών, το οποίο εναλλάσσεται με τους οδηγούς του πρωταθλήματος.

Οι οδηγοί εμφανίζονται με μια σειρά που δεν ανταποκρίνεται ακριβώς στην κατάταξη που πήραν κατά το προηγούμενο πρωτάθλημα. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες σταθερές. Παραδείγματος χάριν ο Guanyu Zhou που θα είναι και ο μοναδικός rookie του πρωταθλήματος παρουσιάζεται πρώτος. Οι τίτλοι αρχής κλείνουν, φυσικά, με τον περσινό πρωταθλητή, Max Verstappen.

Με την εμφάνιση κάθε οδηγού, το φόντο αλλάζει στα χρώματα της ομάδας του με τον αριθμό του μονοθεσίου που οδηγεί να προβάλλει επίσης. Στους περισσότερους οδηγούς γίνονται δύο πλάνα με το δεύτερο να ζουμάρει συνήθως στο πρόσωπο. Εξαίρεση αποτελούν εκείνα στον Verstappen, τα οποία έχουν αντίστροφη σειρά.

Το υποβλητικό theme του Brian Tyler, ελαφρώς παραλλαγμένο ενορχηστρωτικά, παραμένει ως μουσική επένδυση του σήματος. Η συνολική διάρκεια των τίτλων είναι στα 45 δευτερόλεπτα, δέκα περισσότερα σε σχέση με το περσινό.

Advertisement

Αλλαγές, όμως, ανακοινώθηκαν και σε ότι αφορά την δομή των αγωνιστικών τριημέρων. Συγκεκριμένα καταργείται η συνέντευξη τύπου της Πέμπτης. Από αυτό το Grand Prix, οι οδηγοί θα δίνουν τις συνεντεύξεις τους την Παρασκευή το πρωί, ενώ οι επικεφαλής το Σάββατο το πρωί.

Τέλος υπάρχει και μία νέα ενότητα, η παρουσίαση «show and tell». Αυτή θα λαμβάνει χώρα δύο φορές μέσα στο τριήμερο. Την Παρασκευή πριν το FP1 και το Σάββατο μετά τα δοκιμαστικά. Στο «show and tell» οι ομάδες θα παρουσιάζουν τα μονοθέσιά τους στο κοινό, εξηγώντας την τεχνική πλευρά των δημιουργημάτων τους.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Formula 1: Ποια ομάδα προηγείται;
Προεπισκόπηση Grand Prix Μπαχρέιν
Helmut Marko: Παιχνίδια μυαλού από την Mercedes