Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Vasseur: Η ατμόσφαιρα στη Ferrari παρόμοια με των Renault και Sauber

Ελλάδα 22:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Vasseur: Η ατμόσφαιρα στη Ferrari παρόμοια με των Renault και Sauber

FORMULA 1

Vasseur: Η ατμόσφαιρα στη Ferrari παρόμοια με των Renault και Sauber

FORMULA 1

Ο Fred Vasseur έκλεισε τον πρώτο του μήνα ως επικεφαλής της Ferrari. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι πρώτες εντυπώσεις του Γάλλου για την ατμόσφαιρα εντός της Scuderia.

Advertisement
Advertisement

Η Ferrari θεωρούταν ανέκαθεν μία ιδιαίτερη ομάδα. Όχι μόνο λόγω της ιστορικότητάς της. Κυρίως επειδή η πίεση που ασκείται στα μέλη της από το ιταλικό κοινό είναι πολύ μεγαλύτερη από ότι συνηθίζεται στο υπόλοιπο grid.

Βλέπετε, οι Ιταλοί αντιλαμβάνονται την Scuderia ως την εθνική τους ομάδα στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Και οι απαιτήσεις είναι κάθε χρόνο πολύ υψηλές. Ωστόσο, ο Vasseur δήλωσε ότι βρήκε εντός της Ferrari την συνηθισμένη ατμόσφαιρα που θα ανέμενε κανείς σε μία αγωνιστική ομάδα. Τουλάχιστον στις Renault και Alfa Romeo Sauber για τις οποίες ο Γάλλος εργάστηκε πρόσφατα.

Advertisement
Advertisement

«Σίγουρα τα πάντα στην Ferrari είναι λίγο μεγαλύτερα και λίγο πιο σύγχρονα από όσα έχω δει στο παρελθόν. Νιώθεις, όμως, την ίδια ατμόσφαιρα καθώς πρόκειται για μία αγωνιστική ομάδα. Δεν υπάρχουν τεράστιες διαφορές από το Enstone (σ.σ. έδρα της Renault) ή την Sauber. Τα κίνητρα είναι τα ίδια» δήλωσε ο Γάλλος.

Φυσικά, τα όσα λέει ο Vasseur δεν είναι παράλογα. Ωστόσο, η μεγαλύτερη πρόκληση για ένα μέλος της Ferrari δεν βρίσκεται εντός των εγκαταστάσεων του Maranello. Εκεί που δυσκολεύουν τα πράγματα είναι στα πρωτοσέλιδα των ιταλικών εφημερίδων και στην σχέση του εκάστοτε επικεφαλής με την ιδιοκτησία της ομάδας.

Advertisement

Εντούτοις, ο Vasseur πιστεύει ότι η ομάδα έχει καλές προοπτικές για το 2023. «Νομίζω ότι σε κάθε τομέα η Ferrari είναι λίγο πιο μπροστά σε σχέση με την Sauber. Όπως στον προσομοιωτή. Δεν υπάρχει, όμως, μόνο ένα πράγμα για το οποίο μπορείς να πεις ότι καθορίζει την διαφορά επιδόσεων» σημείωσε ο επικεφαλής της Scuderia.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Domenicali: Μεγαλύτερος ο αντίκτυπος της F1 στο Vegas από ότι του Super Bowl!
Raikkonen: Θα γίνει για τρίτη φορά μπαμπάς!
F1: Λευκός καπνός!

Advertisement