Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1: Το Las Vegas θέλει αγώνα για πάντα!

Ελλάδα 2:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1: Το Las Vegas θέλει αγώνα για πάντα!

FORMULA 1

F1: Το Las Vegas θέλει αγώνα για πάντα!

FORMULA 1

Μπορεί η επιστροφή της F1 στο Las Vegas να μην έχει γίνει ακόμη. Ωστόσο, οι αξιωματούχοι της πόλης προσβλέπουν ήδη σε μία συνεργασία πολλών ετών.

Advertisement
Advertisement

Το επικείμενο Grand Prix στην πόλη της Nevada θα διεξαχθεί τον Νοέμβριο και η δημοσιότητα που έχει πάρει είναι πολύ μεγάλη. Κυρίως λόγω του ότι η ίδια η F1 το βλέπει ως ένα από τα prime events του πρωταθλήματος.

Όμως, φαίνεται ότι και η ίδια η πόλη του Las Vegas βλέπει τον αγώνα ως κάτι το πολύ ξεχωριστό. Η αρχική συμφωνία που έχει υπογραφεί με την F1 είναι για τρία χρόνια. Αυτά, ωστόσο, φαίνεται ότι δεν είναι αρκετά για τους Αμερικανούς. Το συμβούλιο της κομητείας του Clark (όπου υπάγεται το Las Vegas) συμφώνησε ομοφώνως σε ψήφισμα που προτείνει την καθιέρωση του αγώνα για την επόμενη δεκαετία!

Advertisement
Advertisement

Οι εκπρόσωποι της κομητείας δηλώνουν ότι προσβλέπουν σε μία «συνεργασία ζωής» με την F1. Και πώς να μην το κάνουν άλλωστε; Όλες οι προβολές δείχνουν ότι ο ετήσιος οικονομικός αντίκτυπος του GP στην πόλη του Vegas θα ξεπερνάει το 1 δισεκατομμύριο δολάρια!

«Είμαστε πολύ υπερήφανοι για την απόφασή μας» δήλωσε ο υπεύθυνος του project, Terry Miller. «Τα οφέλη για την περιοχή είναι πολύ σημαντικά και αφορούν σε όλους τους τομείς της οικονομίας» συμπλήρωσε.

Ενθουσιασμένος, όμως, είναι και ο πρόεδρος της επιτροπής, James Gibson. «Η απόφαση αυτή ανοίγει τον δρόμο ώστε το GP να διεξάγεται για τα επόμενα δέκα χρόνια. Ελπίζω ότι και αυτοί που θα μας διαδεχτούν θα δουν την αξία του αγώνα. Και ότι θα διεξάγεται για πάντα

Advertisement

Στο ψήφισμα περιλαμβάνεται και το αίτημα για καθιέρωση της ημερομηνίας του αγώνα την Κυριακή πριν την εβδομάδα της ημέρας των Ευχαριστιών. Όπως θα συμβεί και φέτος.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Η Ford επιστρέφει στην Formula 1! (+video)
Red Bull: Παρουσίαση χωρίς… νέο μονοθέσιο!
Ferrari F1: Ακούστε τον κινητήρα του 2023! (+video)